SADNESS - Spring 2025
Intimní, zasněné album, které si mě podmanilo už při prvním poslechu. Post-rock ve své nejkřehčí podobě, lo-fi zvuková estetika, epické smyčce a občasné screamo s jemným dotekem blackgaze. To vše v dokonalé harmonii.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Viem niektore nazvy tych kapiel: Skutek Utek, Neplatne Uznesenie, V Alternativnom Vesmire
I vzývam vikeho aby sa vyjadril k tým kapelám a uzavrel 15 rokov starú kauzu!
Vike - co ty kapely?
Nevie niekto nieco o novom nosici? Ako vieme Jonas sluboval jemnejsiu nahravku, taky ciastocny navrat k Last Fair Deal... by nebol od veci :/ TGCD je sice lepsie, ako VE, ale nic moc
Brave Murder Day > Viva Emptiness, o dost.
Ja by som povedal,ze Viva Emtiness je vobec najlepsi album Katatonie,potom Last Fair Deal Gone Down-to su super veci!Great Cold Distance sa mi az tak nepaci s vynimkou troch skladieb.
dobrý
Společně s Great Cold Distance nejlepší album. ..
.. Řekl bych.
- Na první počiny se nechytám velmi moc. Jinak od čtvrtého alba jsou čím dál tim lepší.
Holy Agro alebo Kinslayer????
ale kdež. to je zatím tajná informace, ale muzu prozradit, ze je to jeden z nejrespektovanejsich redaktoru Metalopolis.net.
Takže ty?
uz je napsana:-)
Noisy
Len tak na okraj. Kto bude písať hlavnú recenziu, vieš?
vike - [3.2.2005 18:41]
Vike dostal jsi rok- Takze jake jsou to ty kapely?
WhitePony: jelikož datum vydání je až za víc jak měsíc, budeš si muset ještě počkat
Jak to vypadá s novou Katatonií?Už se nemůžu dočkat recenzůry!
:)) tak ten článek bych si chtěl taky přečíst..
ještě k buckleymu: shodou okolností by se dali v jeho nejtvrdších momentech najít i nějaké malilinké paralely s katatonií.. (a to nejen kvůli tomu, že nahráli cover nightmares by the sea :)
dreckus: Ja by som sa rad dostal k staremu clanku, uz ani neviem ktory casak to bol, ci Spin, alebo Rolling Stone.. mozno tak spred 3 rokov.. spolocny rozhovor s PJ, Tori Amos a Bjork s nadpisom "We have tits, we have three holes.. that's all we have in common" :))
http://www.morgus.cz/Merdus/net/_
když to znova čtu, tak musím říct, že štindl je snad jedinej člověk, kterýho v české hudbní žurnalistice bez výhrad respektuju (dnes mě napadá snad jedině Klusák..), téměř co věta to perla..
hodil jsem tam i jeho článek k vydání is this desire od harvejky, co jsem našel vystřižený u buckleyho, taky geniální.. (kdybych někdy dokázal psát aspon z poloviny tak dobře jako on, byl bych ten nejpyšnější člověk na světě :))
mně ted napadlo projet tu diskusi zpátky a je fakt docela legrační, jak člověk zapomene co říkal už před rokem a když to vypluje znovu na povrch, tak se nevědomky opakuje :)
jinak to páčení z vika vzdávám :))
btw nevšimnul jsem si jakýhokoliv nepochopení, ani zmínění podobných kapel, vyjma Perfect Circle, což docela sedí.. samotnýho mě u viva emptiness napadli kolikrát tool... ale doufám že nehodlá s katatonií srovnávat borknagar apod :))
vitus: jo nascanuju to, mmnt..
Intimní, zasněné album, které si mě podmanilo už při prvním poslechu. Post-rock ve své nejkřehčí podobě, lo-fi zvuková estetika, epické smyčce a občasné screamo s jemným dotekem blackgaze. To vše v dokonalé harmonii.
Udělat dokument o vzniku vlastní poslední desky a k tomu přidat ještě samostatný soundtrack, to už chce kus odvahy. Denverští se však ničeho nebojí a servírují nám kosmický ambient coby pastorální protiváhu k „Absolute Elsewhere“. Citlivé a meditativní.
Už to není zrovna nejaktivnější kapela a navíc úplně jiná, než ta z nultých let, ale Italové i přes odklon z přehlednějších rockových struktur nezapomněli tvořit muziku plnou nostalgické atmosféry a sladkých podmanivých melodií.
V žánru, kde ještě nedávno byli za mladou naději, je dnes konkurence nesmírně tvrdá. Vědomi si tohoto faktu připřavili KHEMMIS svěží mixturu různých doomových odnoží s typickým zámořským feelingem. Není to nic revolučního, ale poslouchá se to moc dobře.
Celá léta si říkám, proč se tak výborný interpret nedá dohromady i s dobrým skladatelem. Takový hlas a takové mrhání talentem! Četní hosté tu nahrávku možná zpestří, ale nezachrání. Je to opět jen hezky zhudebněná a ve studiu vyšperkovaná nuda.
Skotské duo navařilo naprosto pohlcující a opojnou synťákovou mlhu, ve které cítíte ambient, downtempo i psychedelické vlivy v nejasných tvarech, které mě nepřestává bavit objevovat a obdivovat.
Nielen BESNOU je súčasný slovenský black metal živý. Novinka rozhľadených Stredoslovákov určite rozbúri mútne vody domácej scény. Je to sofistikované, má to hĺbku, temnotu a hnev; slovenské aj anglické texty a super zvuk. Prudko počúvateľné dielo!

Vložit diskusní příspěvek