NOVINKY

BRUTAL ASSAULT 2018

Aktuální update sestavy není běžným výčtem kapel, jaké byste na metalovém festivalu očekávali. Tentokrát jsme se zaměřili na exotické chutě, které velké davy metalových fanoušků běžně nekonzumují. Nicméně fanoušci Brutal Assaultu jsou výjimeční, a proto si zaslouží koření, co doplní metalový základ naší sestavy.

Kultovní slovinští LAIBACH udělají jednu ze vzácných výjimek ze své politiky nehrát na festivalech a poprvé se objeví na BA! Retro-avantgarda LAIBAICH je umělecká forma zahrnující grafiku, malby, videoprojekce, instalace, performace a v neposlední řadě také koncerty, kreativním způsobem kontemplující nad uměleckou citací, kulturním přisvojováním, manipulací s kontextem, copyright a copy-left. Přes své kořeny v umělecké sféře napříč mnoha způsoby uměleckého vyjádření, LAIBACH získali mezinárodní renomé primárně na hudební scéně, zejména díky svým osobitým kolektivizujícím interpretacím slavných hitů od Queen, Rolling Stones, Europe nebo třeba Beatles.

GREEN CARNATION předchází založení, ale zároveň taky přirozeně navazují na tvorbu avantgardních experimentátorů In the Woods... a od své první desky je každé jejich další album majákem světla v šedi hudební stejnosti obecné hudební scény. Jejich vystoupení na BA bude patřit k nejpestřejším bodům letošního ročníku.

Ultimativní melodičnost věhlasných švédských progresivců PAIN OF SALVATION může být příliš sladkým soustem pro mnohé návštěvníky BA, nicméně syrové emoce jejich hudby zahalené potemnělými polyrytmy a klávesami, si vydobyly místo v srdcích mnohých a na BA budou zpestřením mezi běsnícími metalovými živly.

Příznivci alternativního přístupu k životu a hudbě se můžou těšit na mantry positivního přístupu k životu v podobě kultovního devadesátkového Krishna coru v podání SHELTER. Zato WISDOM IN CHAINS nahlíží hardcore z pohledu pouliční špíny a intoxikaci se nevyhýbají, což se odráží v hrubosti jejich street-rocku, čili kombinaci Oi! s oldschoolovým hardcorem a metalem. S hardcorem ještě nekončíme, mladou nevybouřenou krev dodají BROKEN TEETH z Manchesteru, kteří v posledních dvou letech silně rozdmýchávali evropský underground a letos budou mít svůj velký debut na BA. Orientálním hardcorovým kořením budou také ROLO TOMASSI, se svým technickým mixem stylu postaveným na experimentálním mathcoru spolu se synťáky.

ROLO TOMASSI se vyjadřují pomocí hlasité energické živelnosti, avšak činí tak inteligentně, bez zbytečných póz nebo manýrů. Z hudebně opačné strany hardcorového spektra přivážíme EVERGREEN TERRACE s jejich osobitou kombinací melodiky a punkrockové jednoduchosti. Aby se dostalo i na zaryté vyznavače old school metalu, je nám velkou ctí oznámit návrat průkopnického švýcarského thrashového šílenství osmdesátých let MESSIAH, kteří na BA rozpoutají bouři po 14 letech zlověstného ticha.

Island zplodil mnohé kapely ze současné špičky blackmetalové avantgardy a letos budou na BA zastupovat tuto endemickou scénu MISÞYRMING, Nicméně islandskou dominanci nad temnou hudební avantgardou zpochybní ULSECT, projekt kolaborace členů Dodecahedron a Textures, jehož hudební výraz osciluje mezi hutnými deathmetalovými disonantními rify a sálající avantgardní atmosférou. NERVOCHAOS ze São Paula od roku 1996 brázdí svět a boří hranice mezi death metalem a hardcorem a stejně jako zakladatelé indonéské BDM scény JASAD budou letos debutovat na BA.

Bez debat nejbizarnějším úkazem letošní sestavy budou STEVE ‘N' SEAGULLS. Unikátní kapelu z Finska proslavily ztřeštěné a zároveň velmi živelné a zábavné country/bluegrassové verze nejklasičtějších metalových hitovek. Jakmile hradby pevnosti rozvibruje agro country cover od Iron Maiden, pochopíte, že extrém nemá hranice.

Louis

Zveřejněno: Středa, 18. dubna 2018

Poslední novinky související s BRUTAL ASSAULT 2018

BRUTAL ASSAULT 2018 - program po jednotlivých dnech i časech je zveřejněn!více najdete zde:http://brutalassault. ... [Úterý, 24. července 2018]
BRUTAL ASSAULT 2018 - Vygenerujte si vlastní plakát a za odměnu se potkáme v backstagi letošního BA! ... [Středa, 4. července 2018]
BRUTAL ASSAULT 2018 - POSLEDNÍ UPDATE! Protože řádil šotek, máme pro vás několik kapel... ... [Středa, 20. června 2018]
BRUTAL ASSAULT 2018 - "Na začátek čertužel musíme uvést kapely, které již byly potvrzeny... ... [Pátek, 1. června 2018]
BRUTAL ASSAULT 2018 - DANZIG POPRVÉ NA BA! A TAKÉ SEPULTURA, GOBLIN NEBO AURA NOIR! Glenn Danzig letos oslaví 30 let od založení svého solo projektu po svém působení v ikonách horror punku Misfits a v gothic hard rockové kapele Samhain a tato oslava bude mít podobu několika speciálních show z nichž jedna bude debutový koncert Danzig na Brutal Assaultu! ... [Středa, 21. března 2018]


Vyhledat BRUTAL ASSAULT 2018 na webu Metalopolis