NOVINKY

Death Unleashed Tour 2017 v Praze

Kalmah, Nothgard, Heretoir a Lost In Grey v Praze!

Finští mistři melodeathu KALMAH se po roce vrací na středoevropská pódia! Tentokrát společně s německou melodic deathmetalovou kapelou NOTHGARD, německými post metalovými HERETOIR a finským melodeathovým nováčkem LOST IN GREY. V Praze kapely vystoupí ve čtvrtek 7. prosince, a to v klubu Nová Chmelnice a pod křídly Midgard Storms Agency.

KALMAH: Tahle mrazivá melodická bouře zuří napříč světem již téměř 20 let. Luxusní melodic death metal s dokonalým mixem burácivých kytar, zpěvných kláves a drsných vokálů, který nakope vaše pozadí. Kalmah mají za sebou 7 studiových nahrávek, turné po Evropě, Kanadě, Jižní Americe a Asii a těší se přízni statisíců fanoušků po celém světě. Po několika změnách se line-up kapely ustálil v roce 2012. Rok nato pak společně vydali své zatím poslední album „Seventh Swamphony“.
https://www.youtube.com/watch?v=RcxlexAJycY

NOTHGARD: Kapelu založil v roce 2008 její kytarista a vokalista Dom R. Crey (Equilibrium). V roce 2011 vydali Nothgard své debutové album „Warhorns Of Midgard”. Vysoká technická kvalita kytar a epická orchestrace jejich melodického deathmetalu nenechává chladnými fanoušky ani kritiky. V roce 2014 vydali další cd „Age Of Pandora, ovlivněné i neoklasickou a folkovou hudbou. Poslední album „The Sinner's Sake“ okořeněné prvky filmové muziky vyšlo v roce 2016 a umístilo se v oficiálních německých hudebních žebřičcích.
https://www.youtube.com/watch?v=PqUZEifXX2g

HERETOIR: Kapela kombinuje atmosférické elementy black metalu s moderními progresivními rytmickými metalovými prvky a krásou postrocku. Heretoir jsou nostalgickým, melancholickým a konejšivým soundtrackem v šílením světě. Kapela vznikla v roce 2006. Koncepčně se věnuje existenci, sebereflexi, strachům a snům – životu ve všech jeho aspektech. Je hudebním vesmírem objevujícím nejhlubší myšlenky a ducha, který je přítomen v každém z nás. Na jaře 2017 vydali své druhé album “The Circle”.
https://www.youtube.com/watch?v=wfW3K5HTqhg

LOST IN GREY: Kapela vznikla v roce 2013. Na jaře 2017 vydává u NoiseArt Records své debutové „teatrální“ album „The Grey Realms “. Finské sexteto v čele s frontmanem Harri Koskelou je inspirováno melodickým deathem, symfonickým metalem a folk metalem, ale i filmovou muzikou a překrásnou severskou přírodou, což dalo vzniknout mimořádně kvalitním kompozicím a koncepci díla. Příběh Šedých říší je na albu stejně důležitý jako hudba samotná.
https://www.youtube.com/watch?v=T0CD_Q2B5ao

Kdy: Čtvrtek 7. prosince 2017, 19:00
Kde: Klub Nová Chmelnice, Koněvova 219, Praha

FB Event: http://bit.ly/DeathUnleashedPraha
Pozor, na FB eventu probíhá soutěž o CD kapel! (Hledejte v diskusi.)

Louis

Zveřejněno: Pondělí, 20. listopadu 2017