NOVINKY

MINSK a FLOOR

Minsk v úterý v Praze obhajují „doomovou desku roku“

Ať se to fanouškům Floor líbí nebo ne, zdá se, že pozornost bude v úterý 14. dubna na strahovské Sedmičce směřovat především na vystoupení Minsk, kteří právě teď u labelu Relapse vydali novou desku The Crash and the Draw. Ta sklízí nadšené ohlasy, kdekoliv se její stream objeví, a už se drze, na počátku jara, spekuluje o metalovém počinu roku. „This is rich, dense yet true-to-the-riff hypnotic atmospheric post-metal that offers a great deal of heart and power.“ Vstupenky jsou stále ještě v předprodeji za 280 Kč přes portál www.goout.cz, na místě budou o padesát korun víc.

Šestiletá pauza pozici Minsk nijak neohrozila a o nové desce The Crash and the Draw se mluví jako o jejich dosud „nejvější a nejlepší“. Logicky. Doomoví fešáci už dávno vystoupili ze stínu kapel jako Neurosis nebo Isis a razí své vlastní, specifické pojetí žánru se silnými vlivy psychedelie, tribálních rytmů a metalové tíhy. Od svého vzniku v roce 2002 za sebou mají čtyři řadovky (tři z toho „doma“ u Relapse), splitko s Unearthly Trance a třeba taky poctu Hawkwind pro label Neurot. Skvělými koncerty si pravidelně vylepšují pověst a v letošním roce už platí za neochvějnou špičku žánru.

Stream The Crash and the Draw: http://minskband.bandcamp.com

Stonerový outfit Floor založili v roce 1992 Steve Brooks a Anthony Vialon a po dvou albech na labelu No Idea, několika rozchodech (Brooks v mezičase založil zvukově podobné Torche) a kompilačce Below & Beyond (2010, Robotic Empire) je nadobro doplnil bubeník Henry Wilson. Trojice vloni vydala album Oblation, nově u vydavatelství Season of Mist, a v tomto rozpoložení se představí na turné s Minsk – uhrajou s doomovými králi aspoň remízu? The crash and the draw, v úterý 14. dubna 2015 v klubu 007 na Strahově.

Minsk (usa)
Floor (usa)
úterý 14. 4. 2015
007 Strahov, Praha

Časový plán:
19:00 otevření klubu
20:00 Floor
21:00 Minsk

[video] Minsk – White Wings: http://youtu.be/WCAbO7bSwBI
[video] Floor – Oblation: http://youtu.be/HQ9SoyhsfeM

Předprodej: https://goout.cz/cs/listky/minsk+floor/pad
Facebook event: https://facebook.com/events/350043178513033
Minsk:  http://.minskband.bandcamp.com
Floor:  http://officialfloor.bandcamp.com

 

RIP

Zveřejněno: Pondělí, 13. dubna 2015