NOVINKY

WHITESNAKE v ČR


Britská hard-rocková legenda WHITESNAKE se v rámci právě probíhajícího turné k novému albu Forevermore zastaví v naší republice letos ještě jednou. Po pěti měsících od vystoupení v Praze skupina přijede zahrát i moravskému publiku – 27.listopadu do Sportovní haly ve Frýdku-Místku.
Mediím to dnes oznámil ředitel pořádající agentury PunxNotDead Borek Jiřík. „Vstupenky jsou od dnešního dne v prodeji v distribuční síti Ticketportal. K dispozici jsou dva typy lístků – k stání u pódia za 750 korun, všechny ostatní vstupenky k stání stojí 550 Kč“ dodal Jiřík.

Whitesnake
Skupinu Whitesnake založil v roce 1977 v Anglii bývalý zpěvák Deep Purple Dave Coverdale, který jako jediný z původní sestavy působí v kapele dodnes. V průběhu let skupinou prošel nespočet hvězd a hudebních es – jako  bývalý klávesista Deep Purple Jon Lord či bubeník působící ve stejné formaci Ian Paice, dnes již bohužel nežijící bubenická legenda Cozy Powell (The Jeff Beck Group, Black Sabbath mj.), irský kytarista Vivian Campbell (Def Leppard, Thin Lizzy) nebo kytarový mág Steve Vai.
Sám Coverdale prošel pěti formacemi, spolupracoval s celou řadou hudebních ikon a souběžně s působením ve Whitesnake či během jejich dočasných pauz stihl natočit tři sólová alba a jednu desku s Jimmy Pagem.

Za svoji existenci vydali Whitesnake jedenáct alb, z nichž jich více jak polovina dosáhla platinového prodejního statutu. A na nejlepší cestě ke stejnému cíli je i letošní novinka Forevermore, která v den vydání zaznamenala na předobjednávkách na Amazon.co.uk o 35% vyšší číslo, než jakého dosáhlo nové album Britney Spears Femme Fatale.
3.června vydala skupina ještě záznam jejího koncertu z Doningtonu z roku 1990.

Přestože na koncertních pódiích strávili Whitesnake s přestávkami již 44 let, zájem o jejich vystoupení rozhodně neopadá, naopak. Od 11.května, kdy se na Forevermore Tour rozjeli, již odehráli na padesát koncertů a dalších bezmála 40 jich (jen v tuto chvíli) mají do konce roku ještě ohlášených.
Velké oblibě se Whitesnake těší i u tuzemského publika, ke kterému se rádi vrací. Poprvé zde vystoupili v roce 1997 v rámci turné k albu Restless Heart, naposledy letos v červnu v Praze na společném koncertě s Judas Priest. 27.listopadu přijedou zahrát do Frýdku- Místku pro své moravské fanoušky, kteří se pravděpodobně mohou těšit na obdobný koncertní program sestavený nejen z písní z nového alba (např. Steal Your Heart Away nebo Love Will Set You Free) ale i lety prověřených hitů Give Me All Your Love či Love Ain't No Stranger.


Více informací o nadcházejícím koncertě ve Frýdku-Místku na www.ticketportal.cz, www.punxnotdead.cz.

Love Ain't No Stranger
https://www.youtube.com/watch?v=unHzLEA6gvI&ob=av2e

RIP

Zveřejněno: Čtvrtek, 25. srpna 2011