NOVINKY

MONSTER MAGNET v ČR

Monster Magnet, jedna z nejúspěšnějších a nejvlivnější kapel pocházejících z takzvané undergroundové „stoner rock“ scény, zabouří 17. srpna v pražském KC Vltavská. V jejich drsné muzice se odráží vlivy přímočarého hard rocku, metalu, punku, space rocku i psychedelie 60. a 70. let. Koncerty Monster Magnet jsou proslulé velkou energií a intenzitou. Proslavili se především čtvrtým albem Powertip s hard rockovým hitem Space Lord, které jim zajistilo v USA zlatou desku. Jejich skladby se objevily na řadě soundtracků – například filmů Matrix, Beowulf, The Girl Next Door, Soldier či Dracula – a v několika videohrách. Kapela je oblíbená u motokrosových a wrestlingových show, No Way Out je například oficiální hymnou k mistrovství světa ve wrestlingu. Vstupenky jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticketstream a Eventim za 550 Kč včetně poplatku. Více info: www.charm-music.cz.
Monster Magnet založil v New Jersey v roce 1989 s partou kamarádů Dave Wyndorf, v té době již veterán hard rockové scény. Jako první vydala kapela šestipísničkové EP u německého labelu Glitterhouse Records. V roce 1991 jim vychází debutové dlouhohrající album – temně psychedelické Spine of God, o rok později album Tab s několika dlouhými space rockovými skladbami. V té době také předskakují Soundgarden. V roce 1993 poprvé nahrávají u velké společnosti, výsledkem je deska Superjudge a poté Dopes to Infinity. Ani jedna se ale neprodávají nijak slavně. Až čtvrté album Powertrip a rockový hit Space Lord, který se hrál ve všech tvrději zaměřených rádií, jim zajistil zlaté prodeje. Následovalo dvouleté turné v pozici jak hlavní, tak i doprovodné kapely pro obry jako Aerosmith, Metallica či Megadeth. V roce 2000 vydávají páté album God Says No, které se stalo velkým zklamáním. Členové kapely se mezitím pustili do řady sólových projektů. Monster Magnet se dali dohromady pro krátké turné v roce 2002 a podepsali novou smlouvu s německým labelem SPV. V roce 2004 zde vychází jejich šestá deska Monolithic Baby!, o tři roky později po evropském turné zatím poslední 4-Way Diablo.


17. 8. 2010, 20.00 hod., KC Vltavská, Praha
www.monstermagnet.net
www.myspace.com/monstermagnet
Monster Magnet - Space Lord: https://www.youtube.com/watch?v=d6iPi2aauu0
Monster Magnet – Powertrip: https://www.youtube.com/watch?v=ByCXe3rrSY8
--------------------
Pokud máte zájem o další informace či fotografie, prosím kontaktujte:
Jiří Sedlák, ArtsMarketing.CZ
tel.: 604 868 914, jiri.sedlak@artsmarketing.cz

RIP

Zveřejněno: Sobota, 26. června 2010

Poslední novinky související s MONSTER MAGNET v ČR

MONSTER MAGNET v ČR - Kapela vystoupí 17. listopadu v pražském klubu Roxy: Oct. 28 - Luxembourg (LUX) @ Den Atelier Oct. ... [Pátek, 4. července 2008]


Vyhledat MONSTER MAGNET v ČR na webu Metalopolis