CEREBRAL EFFUSION - Idolatry Of The Unethical

CEREBRAL EFFUSION - Idolatry Of The Unethical

CEREBRAL EFFUSION - Idolatry Of The Unethical

CEREBRAL EFFUSION - Idolatry Of The Unethical

Štvoricu metalových extrémistov z baskického Ermua tu máme v premiére, CEREBRAL EFFUSION však existujú už od roku 1997 a „Idolatry Of The Unethical“ je ich štvrtý dlhohrajúci album. Vyšiel v závere mája u New Standard Elite a za 33 minút sa cez najdrsnejšie zvuky vyhľadávajúce ucho predrví a prehryzie sedem kompozícií.

Stvorili ich Kosme (basa, vokál), Eihar (bicie), Jabo (gitary) a Pe (gitary, sprievodné vokály). Baskicko - nie že by sa mu extra chcelo - je prevažne v Španielsku, ktorého deathmetalová scéna čo – to znamená a CEREBRAL EFFUSION sú jej čím ďalej tým lepšími reprezentantmi. Staršie albumy ma nejako extra nechytili, síce dobrý brutal death, ale akosi som tam nenašiel nič extra, čím by kapela vyčnievala nad zástupy ostatných.

CEREBRAL EFFUSION

Novinka ma z nie celkom jasných dôvodov baví viac, možno preto, že CE sa po novom podarilo nájsť si vlastný ksicht presne tam, kde sa to darí najmenej. „Idolatry...“ prináša nekompromisný surový, priamočiary a hrubozrnný brutal death s kopou slammingu, náklepy a pochody sú však s „hojdačkami“ skombinované nečakane dobre a vďaka hutným gitarám má nahrávka správne zlovestnú atmosféru. Na rozdiel od bežného konzumného slamu toto neznie tupo, hudba má šťavu, hoci skladby sa jedna od druhej nijako extra neodlišujú.

Tam za Pyrenejami sú proste dobrí gitaristi a skladatelia, schopní dodať úroveň aj v súčasnosti degenerujúcemu žánru. Netreba im na to veľa, len trochu prepracovanejšie linky, nejaké to tlmené „zahvízdanie“ a hrubý, kloktavý vokál, tu a tam pripomínajúci niektoré guturálne eskapády Roberta z FERMENTO alebo aj Mattyho Waya (nech tu spomeniem aj trochu Ameriky). Z nahrávky občas trochu vytŕčajú bicie, na ktorých zvuk som zachytil pár sťažností, ale kiež by to u väčšiny okolo slammingu sa točiaceho death metalu bolo aspoň takto.

 7

Martin Lukáč

Verdikt

Z nahrávky občas trochu vytŕčajú bicie, na ktorých zvuk som zachytil pár sťažností, ale kiež by to u väčšiny okolo slammingu sa točiaceho death metalu bolo aspoň takto.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 33:01

www.cerebraleffusion.com

Diskografie

Idolatry Of The Unethical (2014)
Impulsive Psychopathic Acts (2010)
Immortal Cemetery/Disemboweling Of Intestines (Split) (2006)
Smashed And Splattered Organs (2005)
Violence In Motion (2003)
Immortal Cemetery (EP) (1998)