FOR YOUR HEALTH - In Spite Of

FOR YOUR HEALTH - In Spite Of

FOR YOUR HEALTH - In Spite Of

FOR YOUR HEALTH - In Spite Of

Také vám chybí THE DILLINGER ESCAPE PLAN? Nebo MARS VOLTA? A jde tyhle kapely propojit v jednu? Jeden celkem aktuální pokus přichází z Colomba ve amerického státu Ohio. Jejich aktuální album má sice necelých sedmnáct a půl minuty, ale FOR YOUR HEALTH do nich dokázali nacpat dvanáct skladeb. Jen dva tracky přesahují dvě minuty, nicméně i na takto malých plošinách dokáže kapela operovat ve velmi širokých žánrových mantinelech.

FOR YOUR HEALTH

Jestliže začátek alba svojí epileptickou trhaností opravdu připomíná kultovní THE DILLINGER ESCAPE PLAN, tak po minutě vám začnou nabíhat vzpomínky na Omaro-Cedrikovské šílenosti. Skladba „Abscess Makes The Heart Grow“ zase začíná jako indie-rockové vláčné rozjímání, po minutě však skladba skončí a v následující „The Day Of Black Sun“ kapela útočí tím nejšpinavějším arzenálem, který má po ruce. FOR YOUR HEALTH neustále střídají barvy, ale mají určité chameleonské dovednosti v tom, že to nepůsobí jako vychloubačné závody v kategorii, kolik různých stylů dokáží na albu vystřídat. I více jak dvouminutová instrumentálka sem prostě sedne a stále nemám pocit nějakého nuceného přepínání.

Za zmínku stojí i některé texty. Skladba s ultradlouhým názvem „I Slept With Wes Eisold And All I Got Was An Out Of Court Settlement“ štiplavě tématizuje soudní spor mezi Wesleym Eisoldem a kapelou FALL OUT BOY a současně se hlásí k mathcore šílencům, kteří si ujížděli na mnohoslovných názvech, a je jedno jestli to byly kapely nebo skladby. Pamatujete třeba ještě dobu IWRESTLEDABEARONCE?

Album „In Spite Of“ je svérázný debut v mnoha ohledech. LP vychází s drzou stopáží, kterou by jiné kapely dořezaly ještě tak další desetiminutovkou, aby se za to nestyděly. FOR YOUR HEALTH ale žádné vycpávky nedělají. Je tu víc not, než mají jiné kapely na trojnásobných stopážích. Kombinují tu lámané rytmy, panické kytarové úprky, hysterické záchvaty i pokusy o atmosféru. Na tak krátké ploše se všechny tyto zdánlivě nesourodé prvky nemají šanci rozpadnout. Mathcoreovým tagům navrací potřebnou roztěkanost a frenetickou nesoustředěnost. Debut roku to asi není, ale rozhodně v rámci hysterického agresivního hardcore velmi zajímavý příslib do budoucna.

 1

RIP
RIP

Verdikt

V rámci hysterického agresivního hardcore velmi zajímavý příslib do budoucna.   

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 17:24

foryourhealth.bandcamp.com

Sestava

Skladby

  1. birthday candles in the effigy
  2. i slept with wes eisold and all i got was an out of court settlement
  3. push the fucking rock, sisy
  4. abscess makes the heart grow
  5. the day of black sun
  6. save your breath, you're gonna need it to blow my head off
  7. if anybody asks, we're already fucked
  8. you're so united ninety-three, we're so flight one eighty
  9. like a thirteenth floor elevator
  10. everyday at 13:12
  11. thank you for the venmo
  12. this city will crumble and many people will die

Diskografie

In Spite Of (2021)
Death Of Spring (2019)
Nosebleeds (2019)