BRUTAL ASSAULT 2019 - pekelných 6 - středa

BRUTAL ASSAULT 2019 - pekelných 6 - středa

BRUTAL ASSAULT 2019 - pekelných 6 - středa

BRUTAL ASSAULT 2019 - pekelných 6 - středa

Stejně jako minulý rok se hlásíme přímo z místa dění a přinášíme šest aktuálních dojmů, které se zaryly do paměti při prvním dnu Brutal Assaultu.

SLAPSHOT – Za nejkrvavější kapelu dne a zřejmě i celého festivalu. Za sprchu krve, která mi přistála na objektivu a nejde pryč. Za štychy na hlavě Jacka Kellyho. Za pravověrný bostonský hardcore.

SLAPSHOT

CULT OF LUNA – Za tlak. Za vizuální krásu. Za atmosféru, kterou ten den nikdo nepřekonal. Za mlhostroje zapnuté na plný výkon.

CULT OF LUNA

CULT OF LUNA

PARKWAY DRIVE – Za koncert, který jsem prostě nepochopil. Za 4 kamiony blbostí, které se tísnily kolem scény od rána, ale při koncertě vlastně nebyly vidět. Za podivný nástup s ochrankou a loučemi přes publikum. Za opravdu monumentální pyro.

PARKWAY DRIVE

PARKWAY DRIVE

BATUSHKA – Za vytrvalce, které dokázali mít zvednutý prostředníček po celý čas koncertu. I přes všechny kostýmy a propriety také za nejnudnější kapelu dne. 

BATUSHKA

THERION (a trochu se u toho stydím) – Za to, že tu nudu před nimi totálně rozbili operními refrény. Za „Theli“. Za koncert, který bych na Brutalu neočekával. Za nejvýpravnější kostým pro kytaristu. Za nejvíce žen na scéně.

THERION

THERION

THE ARSON PROJECT – Za špínu od srdíčka. Za nasazení. Za to, že securitas měli na zadní scéně ten den první poplach.

THE ARSON PROJECT

Borci na konec – Organizátoři – Za nové věci v areálu, které mě dokázali překvapit. Za postapokalyptický koutek. Za retro hernu. Za Fear House. Za opět nové galerie. Za info-výstavu věnující se státům, kde metalisté nemají na růžích ustláno.

Gastro topy: Falafel talíř u Vaggie Garden a Zeleninová rolka u Sri Lanky.

 14

RIP
RIP