ROMAN

ROMAN "XJESUSX" LÁRIŠ - WORLDWILD HARDCORE

ROMAN

ROMAN "XJESUSX" LÁRIŠ - WORLDWILD HARDCORE

Román Láriš a.k.a. XJESUSX toho za svůj život stihnul už fakt hodně. Vydal několik fotoknih, kterými inspiroval mnoho dalších fotografů, navrhnul nespočet triček, zpíval v kapelách, vydával ziny, kreslil komixy, pořádal koncerty, benefity a v roce 2003 ze Slovenska odešel do Londýna. Teď pracuje už deset let s autistickými dětmi a nic to nezměnilo na to, že stále fotí koncerty. Já v ruce nyní držím jeho aktuální kolekci, která je dá se říci shrnutím jeho nadšení za posledních čtrnáct let.

Obrázek_1

Jeho fotky leckdy nejsou technicky dokonalé, mají ale schopnost pravdivě odvyprávět příběh hardcore-punkové scény posledních let. Na ploše 348 stran naleznete nejen 180 kapel, ale i fans v kotli. Černobílá strohost vám dá ucelený vhled do klubů, kde v pitech tekl pot, krev a historie hardcorepunkové scény. Od legendárních MISFITS v roce 2004 a CONVERGE v roce 2005, přes domácí začátky LAHAR nebo BALACLAVU v roce 2007, až k zapomenutým legendám jakými byli JOHN BALL, jejichž koncerty mají mnozí vytepané v srdci navždy. Nezapomíná ale ani na domácí současnost (CATASTROFY) a spoustu malých kapel, které třeba nebudete znát, ale většina z nich stojí za vyhledání.

WORLDWILD HARDCORE

Kniha vzácným způsobem zachycuje jak velké legendární akce, tak malé klubové koncerty. Výmluvným a syrovým způsobem ale věrně zprostředkovává nadšení, lesk v očích, propocená trička a energii, kterou naleznete jen na hradcorové scéně. Přenáší emoce a náladu koncertů. Dává vám zaznamenané okamžiky a střípky z koncertů, kde jste nebyli, ale díky těm fotkám máte k dispozici jejich malou, ale jasně hovořící esenci. Ať už má Roman ten skvělý dar zmáčknout spoušť v ten správný okamžik nebo miliardu fotek, které musel projít a probrat, nebo velmi pravděpodobně kus od každého z toho, dokázal sesbírat unikátní obrázkový příběh, který vás přenáší na místa, kde jste chyběli. Díky za to.

WORLDWILD HARDCORE

Seznam vyfocených kapel naleznete zde: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook

Knihu lze zakoupit na u Samuel Records, PHR, Phobia nebo Insane Society Records.

WORLDWILD HARDCORE

 1

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-

Další informace