SKINLESS - Savagery

SKINLESS - Savagery

SKINLESS - Savagery

SKINLESS - Savagery

BDM veteráni zo štátu New York vydali 11. mája svoj šiesty dlhohrajúci album. Na predošlom, návratovom vydržali len tí neľútostní, na novinke sa SKINLESS pohrúžili do vyslovenej divošskosti. Deväť skladieb z vlastnej dielne a desiaty cover „High Extinction Rate“ od CROWBAR na záver je takmer štyridsaťminútovou galériou drvenia a rezania, na ktorej päťka z Glen Falls predvádza, že ani po 26 rokoch ešte nemusí v odstátej vode prevárať osvedčené vzorce. „Savagery“ na jednej strane prináša starý dobrý SKINLESS, na druhej strane tak trochu inovuje.

Nepredstavujte si, že SKINLESS začali v rámci žánru vynaliezať niečo nové, moderne znejúce či doteraz nepočuté. Vychádzajú zo svojho špecifického štýlu, postaveného na často hardcoreovo skákavom, ale hlavne priamočiaro drviacom NYBDM. Nekompromisný valec s niekoľkými brutálnymi polohami vokálu, prevažne v stredne rýchlom tempe, osviežený väčšinou kratšími náklepmi (v tomto smere je najkrutejší nárez možno „Cruel Blade Of The Guillotine“, striedmo použitými slamovačkami a dosť melodickými, atmosféricky pôsobiacimi sólami. Atmosféra je tu kľúčové slovo, vďaka nej znie nový album SKINLESS tak trochu inak. Noah, Sherwood a ostatní – zostava je rovnaká ako na „Only The Ruthless Remain“ – sú tu temní, ponurí, dramatickí. Hrozivé harmónie, hlboký zvuk, pár akustických pasáží, vydarená inštrumentálka „The Hordes“, skoro to zaváňa vplyvom európskeho kovu smrti 90. rokov. Jeho syntéza s americkým tu dopadla veľmi dobre.

 Přidejte svůj názor

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 39:40

skinless.bandcamp.com

Diskografie

Savagery (2018)
Only The Ruthless Remain (2015)
Regression Towards Evil (kompilace) (2007)
Trample The Weak, Hurdle The Dead (2006)
Skinflick (DVD) (2004)
From Sacrifice To Survival (2003)
Miscreant (7'') (2002)
Buzzed And Brutal (2001)
Foreshadowing Our Demise (2001)
Skinless/Maledictive Pigs split 7'' (1998)
Progression Towards Evil (1998)
Common Ground (1997)
Swollen Heaps (demo) (1995)
Demo (1994)