ACT ON DISPUTES - Raw Display Of Violence

ACT ON DISPUTES - Raw Display Of Violence

ACT ON DISPUTES - Raw Display Of Violence

ACT ON DISPUTES - Raw Display Of Violence

Po debute crust/grinderov ATARAXIA a digipackovej reedícii štvorskladbového proma SYNTHETICALLY REVIVED, na ktorom sme v roku 2002 mohli počuť, ako sa dá u nás zareagovať na vtedajšiu tvorbu USBDM veličín DISGORGE, MALIGNANCY alebo DEVOURMENT, je tu ďalší výstrel Slovenskej metalovej armády, povolanej k tomu, aby domáca tvrdá hudba mohla predviesť svetu svoj potenciál.

Päťčlenná svorka ACT ON DISPUTES z Nového Mesta nad Váhom v zložení Krejn vokál, Anusis gitara a sprievodný vokál, Corpse gitara, Fredo basa a sprievodný vokál a Paul bicie spolu hrá od jesene 2014 a debutuje päťskladbovým EP. Už v úvode upúta kvalitným, tvrdým a plným, dunivým zvukom z hlohoveckého štúdia Blazy Records, na takýchto mlaďasov fakt dobré. Úderná, nadupaná a agresívna hudba znie pomerne súčasne, dalo by sa tu hovoriť o náreze na báze groove, death metalu a hard coru, s hutnými riffmi a nádielkou v súčasnosti obľúbených breakdownov či zasekávačiek.

Silným momentom je kolekcia viacerých prevažne brutálnych vokálov, od growlov cez ťažké hrdelné polohy, dôjde však aj na šepot, recitáciu alebo viac – menej melodicky odspievaný part. Osviežením je viacero atmosférických pasáží, plusom celkový tlak a výrazná basgitara. Skladateľské schopnosti predpovedajú ACT ON DISPUTES sľubnú budúcnosť, pre ktorú by sa hodilo zapracovať na angličtine v textoch, a celkovo tento nový príspevok k domácej extrémnej scéne hodnotím pozitívne.

 1

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 16:31

bandzone.cz/actondisputes