INIQUITOUS DEEDS - Incessant Hallucinations

INIQUITOUS DEEDS - Incessant Hallucinations

INIQUITOUS DEEDS - Incessant Hallucinations

INIQUITOUS DEEDS - Incessant Hallucinations

Kalifornskí šíritelia infekcie známej pod skratkou BDM doma vo Walnut Creek odchytili nový kmeň nákazy, klasifikovaný ako INIQUITOUS DEEDS. Po rovnomennom EP z roku 2011 vydali 31. mája minulého roku aj dlhohrajúci debut tejto príjemne chorej a surovej svorky, v ktorej pôsobia Matt Kilner (bicie), Niko Kalajakis (gitary), Mike Simon (vokály) a Chris Stratton (basa).

„Incessant Hallucinations“, to je osem kusov veľmi drvivého, hlavne na extrémnosti a zverskosti stavajúceho brutálneho death metalu, ktorý je zároveň podaný hráčsky i skladateľsky na slušnej úrovni – je to rachot, chliev a pre poslucháča tradičného metalu asi aj zvrátenosť (nechcem si predstaviť, čo na toto môže povedať niekto, kto relaxuje pri vážnej hudbe, pop music či folklóre), ale hudobníci sú proste zruční, neboja sa vyhrávok, vrstvených hudobných schém, má to celé hlavu a pätu a skladby držia pokope.

V rámci žánru máme dočinenia s vydareným „crossoverom“ kalifornskej BDM školy, hlavne DISGORGE, a v súčasnosti populárneho slammingu, ktorý je v podaní ID šťavnatý, slušne prepracovaný a podaný rovnako technicky hodnotne ako rýchle a náklepové pasáže. Obzvlášť úctyhodný je tu Mikeov vokálny kanál, výborné hĺbkové zverstvo, pripomínajúce zosuv pôdy, prípadne situáciu, kedy v krku dinosaura klokoce hnis takmer s konzistenciou plastelíny. Texty sú orientované skôr ku gore a sci-fi apokalyptickým obrazom, čo je fajn. Jediným menším nedostatkom, na ktorý si ale zvyknete, je to, že gitary sú trochu utopené v bicích kanonádach a vokálnych ukrutnostiach.

 5

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Diskografie

Incessant Hallucinations (2015)
Iniquitous Deeds (EP) (2012)