SPASM - Pussy -De Luxe-

SPASM - Pussy -De Luxe-

SPASM - Pussy -De Luxe-

SPASM - Pussy -De Luxe-

„Drei Männer. Ein E-Bass. Ein Schlagzeug. Ein Mikrofon.“ Keď už teda drum’n’bass gigolo grind trio zakotvilo u nemeckého vydavateľa, nie je hádam také nepatričné uviesť recenziu „úradným“ jazykom sveta filmových i obrazových stvárnení jadrnejších či sofistikovanejších sexuálnych potešení. V súčasnosti už vlastne „medzinárodní“ SPASM sú v záplave „sexuplného“ goregrindu jedným z mála „guilty pleasures“, keďže sa na tenkom ľade medzi bizarnou zábavnosťou a upachteným nevkusom pohybujú s bravúrou a vyberaným štýlom.

Tu teda body zbiera už grafické prevedenie cédečka, kde v neskrývanom erotickom dráždení nenájdete ani stopu čohosi urážajúceho dobrý mrav, proste cenzúra sa tu nemá do čoho zadrapiť a napriek tomu je to celé sexi až dovtedy, kým na vás spod disku nejukne fotka hlavných aktérov – proste traja chlapi, čo s tým, aspoň že ich zľahka podivuhodná štylizácia pobaví. Inak ale celé toto grafické zhmotnenie myšlienky spĺňa kritériá na vystavenie v galérii modernej fotografie.

SPASM

Do hudobnej náplne albumu nás uvedie nejaká Monika, sondujúca po telefóne možnosti kariéry „herečky a modelky“. Otrávená a nabrúsená manažérka ju rýchlo uvedie do obrazu (možnosti tam boli, snáď aj keby nemala niektorú z končatín, uplatnenie nájde) a potom už čosi vyše dvadsať minút krepčia SPASM. A ja musím konštatovať, že v rámci žánru porno gore grind patria k výrazným predstaviteľom tej menšiny skupín, ktorá má aj na to, aby zaujala skladateľsky celkom hodnotnou hudbou. Umenie treba hľadať v technicky ambicióznejších žánroch, tu ide o to, dať hraním poza uši bujarým pudom, ale aj tak sú toto proste dobré krátke nadupané chrochtavé pesničky.

Veľa skočných temp, na pomery zvoleného extrémneho chlievu nadpriemer náklepových partov, korenie v podobe „buldozérových“ liniek a hlavne veľmi chytľavé momenty, na ktorých SPASM budujú. Do hlavy to lezie samé na prvý šup a nejaký čas tie rytmy poslucháčovi zostanú zaryté do závitov, navyše je hudba v minimalistickom nástrojovom obsadení natoľko pestrá a zaujímavá, že album sa dá točiť dookola, potom načas odložiť a zase sa k nemu vrátiť. Až sa nechce veriť, že o všetko sa stará jedna Samova podladená zbustrovaná basa, hrá totiž za celú strunovú sekciu a nič ďalšie tam ani nechýba, v grindovom extréme tohto typu gitarové sóla aj tak nechcete.

Bicie Lukášovho nástupcu Rudyho sú tu veľkou devízou, okrem toho, že hrajú omnoho viac než len staré dobré tupa-tupa-umca-umca, potešia aj zvukovo, sú zosnímané čisto, mohutne a správne živo, nulová príchuť umeliny, to mám rád. Pre SPASM nenahraditeľný vokalista Radim, na pódiu povestný milovník plážových outfitov, tu servíruje vokálny výber toho najlepšieho z guturálnych registrov chlipného gore, kloktanie, bublanie, kvičanie, artikulovaný rev i krik, v ktorom začujete dokonca nejaké tie texty, a pre poslucháčov si nachystal aj rôzne iné fóry. S intrami a samplami sa tu vrece fakt neroztrhlo a je celkom fajn, že SPASM stavili na to, byť hlavne o hudbe. Máme dočinenia s kvalitou a to sa počíta.

 10

Martin Lukáč

Verdikt

SPASM sú žijúcim dôkazom toho, že goregrind na šteklivé témy môže byť aj fajn a zábavný.

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
4,9 / 10

Další informace

Stopáž: 23:54

bandzone.cz/spasm

Sestava

Skladby

  1. Intro
  2. Juicy Foreplay
  3. WTF
  4. Lick Your Fingers!
  5. I Run A Bitch
  6. Tranny Pop
  7. My Body, Your Toy
  8. Ladyboy Party
  9. Suck My Dick!
  10. Submissive Granny Game
  11. Cock Fisting
  12. Lovely Sweet Incontinence
  13. Anus Malus Manual
  14. The MILF Anthem
  15. Gib mir deinen Schwanz
  16. Golden Shower
  17. Shemale Transformer
  18. Hit Me, Hate Me, Rape Me, Kill Me

Diskografie

Pussy -De Luxe- (2015)
Taboo Tales (2011)
Paraphilic Elegies (2008)
Lust For Feculent Orgasm (2005)