HIGH ON FIRE a MÖBIUS - Tři, dva, jedna .... Válcujem!

HIGH ON FIRE a MÖBIUS - Tři, dva, jedna .... Válcujem!

HIGH ON FIRE a MÖBIUS - Tři, dva, jedna .... Válcujem!

HIGH ON FIRE a MÖBIUS - Tři, dva, jedna .... Válcujem!

Stoner’n‘rollový válec konečně zpátky na Sedmičce! Vrací se sem s novou deskou „Luminiferous“, která tvoří i nosnou páteř celého setu. Stejně jako na koncertě před deseti lety, toto ošlehané trio provází předkapela, která má jen dva členy. Tentokrát ale nejde o manchesterskou garáž, jako v případně WINNEBAGO DEAL, ale o téměř domácí ryze instrumentální sadistické bahno MÖBIUS.

MÖBIUS

Prvních dvacet minut a jen dvě skladby. Přidává se osmiminutový přídavek. MÖBIUS válcují s velkým V. Minimalistické bicí, kde se šetří každým úderem, neprostupné kytarové stěny s dlouhými hranami a tvrdohlavost v tom, nepolevit v hypnotickém hlomození. Rezavá pila v riffech jede doom metalovým tempem. Černorudá je barva jejich. A po jejich setu vlastně i moje. Při jejich produkci vidím černorudě, podlaha Sedmičky se třese a uši krvácejí. Ti dva maniaci vypadají jak beránci., ale když začnou dělat kravál, stojí to za to.

HIGH ON FIRE

Prostor v klubu ve tři čtvrtě na devět houstne. Když za deset devět HIGH ON FIRE otevírají set první skladbou z nejnovějšího alba zvanou „Black Plot“, jsem v první řadě. Má to tu nevýhodu, že v tom burácení neslyším vokál a to tak, že téměř vůbec. Další kapela, která by na Sedmičce udělala lépe, kdyby svého zvukaře nechala sedět na baru. Situace se trochu lepší tím, že nacházím poslechově lepší místo.

Matt Pike vládne. Les Paula má opřený o obnažený pupek a v obličeji výraz, který mě připomíná kultovního akčňáka Dannyho Treja. Zapomeňte na dobrosrdečnost. Tady se servíruje smrtelná kombinace thrash metalu, stoneru a rock’n’rollu. Hned druhou skladbou se dostáváme o osm let zpátky do relapsácké éry kapely se skladbou „Speedwolf“. U té třetí, kterou je nekompromisní rifová rubanice „Rumors Of War“ z „Death Is This Communion“ vybíhá ze šatny technik HIGH ON FIRE a před prostředek pódia se vrhá do lidí.

HIGH ON FIRE

HIGH ON FIRE vydrželi hrát v plném nasazení hodinu a čtvrt. Pět minut po koncertu nebylo slyšet potlesk, protože kytary a další tři hodiny mě ještě hučelo v uších a to jsem měl minimálně na půlku vystoupení ucpávky. Na konci setu i pecky z debutu jako je třeba „Bagdad“ nebo titulní skladba ze „Snakes For The Divine“. Odcházím spokojen. HIGH ON FIRE přijeli představit novinku a nezapomněli přimíchat to nejlepší z celé kariéry.

HIGH ON FIRE

HIGH ON FIRE

HIGH ON FIRE

HIGH ON FIRE

HIGH ON FIRE

HIGH ON FIRE

MÖBIUS

MÖBIUS

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Další informace

Praha, Strahov 007 - 16. června 2015

obscure.cz