THE DEAD - Deathsteps To Oblivion

THE DEAD - Deathsteps To Oblivion

THE DEAD - Deathsteps To Oblivion

THE DEAD - Deathsteps To Oblivion

Další ze série zajímavých australských kapel nás pro změnu zavede do toho nejtemnějšího podzemí metalové scény v Brisbane. Pod krásným malovaným obalem je hladová černá díra, kterou rámuje ten nejčernější doom metal a syrový rezavý sludge. Protinožci tento hladový chřtán krmí nihilismem, neústupností i šamanskými rituály.

Hlavní stavební hmotou tu jsou špinavé, pomalé a kolovrátkovité riffy, které se celým albem rozvážně valí se stejnou nekompromisností, jako láva z činné sopky. V pomalém hypnotickém tempu a melodiích, jež tu a tam prokreslují kytarové kvádry, je mnoho z dřevní prapodstaty žánru. Tyhle jednotvárné kytarové masivy se s železnou pravidelností opakují a po chvilce působí stejně nakažlivě, jako rituální rytmy primitivních kmenů. Po chvilce přestanete vnímat to, že tato bustrovaná hniloba má svůj povrch, zvrásněný mnoha četnými vyhrávkami, co až omamně navozují stavy srovnatelné s intoxikací. Skřípavé kytary, sklepní zvuk a rozostřené vokály tu skvěle zapadají do feelingu alba.

Výrazným vytržením z pravidelného tempa je pak skladba „The God Beyond“, která se násilně láme z nasypaného blackmetalového úvodu do atmosféry, jež jakoby vypadla z těch nejambietnějších ploch WOLVES IN THE THRONE ROOM. Pro milovníky špinavých metalových podivuhodností povinnost.

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Diskografie

Deathsteps To Oblivion (2014)
Ritual Executions (2009)
Nocturnal Funeral (EP) (2008)
The Dead (2007)