WHITE LIES - Big TV

WHITE LIES - Big TV

WHITE LIES - Big TV

WHITE LIES - Big TV

V případě třetí zteče hitparád v podání WHITE LIES lze bez přehánění potvrdit výrok o trefě do černého. Londýnské trio se úplně vzdalo pokusů o koketerii s alternativnějšími žánry a nyní už ani trochu nepředstírá, že jeho snahou je něco jiného, než jen pop ve své krystalické podobě. Pop v tom nejlepším slova smyslu moderní, chytlavý, vkusný a zároveň se zcela zřetelně inspirující v minulosti. Snaha být současnými kazately odkazu vynikajících žánrových, především britských, kapel je úpřímná, nicméně k těm skutečně špičkovým dobovým interpretům ještě lecos schází.

Palba okamžitě chytlavých refrénů je takřka na celé ploše alba doslova neutuchající

Přímý útok na první signální je v přímém rozporu s rafinovaností a promyšleností toho nejlepšího z ostrovního popu, ale přesně tohle je disciplína, ve které je "Big TV" setsakramentsky silným počinem. Palba okamžitě chytlavých refrénů je takřka na celé ploše alba doslova neutuchající. Skoro by se chtělo říct, že vše ostatní je v jednotlivých skladbách nadbytečné. Je docela možné, že se časem dostaví pocit oposlouchání, ale nástup má třetí deska této stále ještě nadějné formace fantastický. Potenciální hity se střídají jak na běžícím a když už svižnějším skladbám začíná docházet dech, účelná dramaturgie ukáže prstem na některou z těch pomalejších a jede se v plném nasazení dál.

Dvanáctka písní by ze svého lůna mohla odvrhnout nějaké ty slabší kusy, ale tady je jejich výběr velice tvrdým oříškem. Angličanům se povedlo natočit velmi vyrovnanou kolekci, ve které vám sice další a další melodické motivy můžou začít postupem času připadat jednotvárné, ale to je paradoxně důsledek jejich současné tvůrčí erupce a pevných žánrových mantinelů, které už, zdá se, nehodlají překračovat. Našlo by se i pár dalších nedostatků, jako absence větší originality, ale to je v podstatě marginálie vzhledem k tomu, kam se tohle album žánrově řadí. Nejsem si úplně jist, jestli mu jeho svěží dech vydrží i po delší dobu, ale jedno vím naprosto přesně. Zapnu-li si občas nějaké komerční rádio, chci aby mezi leckdy trapnými výstupy moderátorů zněla přesně takováto hudba!

 1

Dalas

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 45:09

whitelies.com

Diskografie

Big TV (2013)
Ritual (2011)
To Lose My Life... (2009)