POWERWOLF - Blood Of The Saints

POWERWOLF - Blood Of The Saints

POWERWOLF - Blood Of The Saints

POWERWOLF - Blood Of The Saints

Poslední výlisek z dílny bratří Greywolfů a jejich POWERWOLF slaví již nějaký ten pátek úspěchy nejen v rodném Německu a je nutno říct, že poprávu. V časech, kdy se heavy/power metalu už dávno nedaří automaticky jen z toho prostého titulu, že je heavy/power metalem, je totiž nezbytné hojně přihazovat něco „navíc“, aby dotyční mohli myslet na úspěch, což čtvrté řadové album skupiny „Blood Of The Saints“ činí nepochybně ve všech směrech. Předně, jako už tradičně, přímo hýří nábožensko - vlkodlačími motivy, jež doplněny o dramatické varhany a četné citace v latině (zde zejména velmi často zařazované „halleluja“, vyslovované jako „halíluja“) celé nahrávce dodávají skutečně goticky majestátní výraz, byť je pochopitelně zřejmé, že nic z toho, co se objevuje v textech, není až tak úplně myšleno vážně („Dead Boys Don´t Cry, No Wonder Why...“). A za druhé, za druhé je to vše pěkně úhledně sestříháno do skutečně zvučného invenčního kabátku, což je o to cennější, že, jak jsem již zmínil, kloudný nápad aby dnes v těchto vodách člověk pohledal s velmi zvětšujícím drobnohledem. Samozřejmě, že i aktuální kusy POWERWOLF mají za sebou už nějakou tu historii, ale to absolutně nebrání tomu, aby zkušenou autorskou rukou vedeny (a podpořeny skvělým hlasovým projevem rumunského vokalisty Attily Dorna) nedaly dohromady některé opravdu výstavní těžcekovové výlisky. Vždyť schválně, vezměme si takové „Sanctified With Dynamite“, „We Drink Your Blood“, „Son Of A Wolf“, „All We Need Is Blood“ či již citovanou „Dead Boys Don´t Cry“. Úžasný vlkodlačí kvapík, jen co je pravda!

 2

Louis

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
7 / 10
Čtenáři
7,7 / 10

Další informace

Stopáž: 41:46

www.powerwolf.net

Diskografie

Call Of The Wild (2021)
Metallum Nostrum (2019)
The Sacrament Of Sin (2018)
Blessed & Possessed (2015)
Preachers Of The Night (2013)
Alive In The Night (Live) (2012)
Blood Of The Saints (2011)
Bible Of The Beast (2009)
Lupus Dei (2007)
Return In Bloodred (2005)

Jiné pohledy

7 / 10
POWERWOLF se pohybují v oblasti jednoduchého heavy metalu, který má za úkol bavit především zpěvnými burácejícími refrény a v případě POWERWOLF i trochu děsit textovou složkou pojednávající o církvi, vlkodlacích, vlcích a jiných dětech noci. Oba ukazatele POWERWOLF splňují měrou vrchovatou, a to především díky nepřehlédnutelnému a nepřeslechnutelnému frontmanovi Attilovi Dornovi.
Album se velmi dobře poslouchá a do ucha vám padne hned na první poslech, s čímž je ovšem spjat vysoký faktor oposlouchatelnosti. Mustr v podobě "posadit posluchače hned zkraje na zadek refrénem" je poměrně průhledný. Album je přesto nebo právě proto jako stvořené k dovádění pod koncertním pódiem.
Walram | 25. dubna 2012