THE TRUTH IS OUT THERE - The Truth Is Out There

THE TRUTH IS OUT THERE - The Truth Is Out There

THE TRUTH IS OUT THERE - The Truth Is Out There

THE TRUTH IS OUT THERE - The Truth Is Out There

Nová česká naděje nese jméno THE TRUTH IS OUT THERE. Tedy ne že by tato ostravská čtveřice byla za úplné nováčky, ale při vší úctě k předešlým jakkoliv solidním působištím jednotlivých muzikantů (CRASHPOINT a PIPI-DUPU) kápli hudebníci na to ořechové právě nyní. Je potěšující zjistit, že stran následování hudebních trendů už nejsme sto let za opicemi a propast mezi námi a západními zeměmi se v tvrděrockové sféře i díky albům, jako je toto, průběžně zmenšuje.

Důvodem je jednoznačně moderní (i módní) křížení žánrů, v tomto případě pak především toho hardcorového s elektronikou (resp. dubstepem) někde na pomezí THE DILLINGER ESCAPE PLAN, HORSE THE BAND a ENTER SHIKARI. Jistě, instrumentální úrovně borců z TDEP a jim podobných osoby odpovědné za tuto taškařici zřejmě jen tak nedosáhnou, avšak cit pro povedenou skladbu, výraznou melodii a hitové cítění jim nechybí. Debutové EP je tak díky své "délce" parádně natlakovanou záležitostí, která v podstatě ničím nezaostává za světem a hlavní otázkou tedy zůstává, zda model elektronicky laděného dusání spjatého s vypjatým corovým drcením a hitovými refrény nebude na dlouhohrajícím albu vyčerpán.

Zájemcům o poslech nabízí kapela možnost stáhnutí tohoto EP na http://ttiot.net/.

 2

Deadmann

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
7,5 / 10
Čtenáři
8,3 / 10

Další informace

Diskografie

Lighthouses (2015)
A Strange Game... (EP) (2014)
The Truth Is Out There (EP) (2011)

Jiné pohledy

7,5 / 10
Rozhodně jeden z nejzajímavějších úkazů na domácí mladé scéně. Hanzi , který opustil kvůli této kapele velmi slibně jedoucí CRASHPOINT, svoji ex-skupinu dle mého odsoudil k pomalé a bolestné smrti, protože druhý vokalista, který by po něm mohl plnohodnotně převzít jeho pěvecké linky a kvalitativně se mu alespoň přiblížil, se na Moravě bude hledat jen velmi obtížně.

Ale zpět k THE TRUTH IS OUT THERE. Jejich moderní směs tvrdé hudby si evidentně jako své vzory oblíbila sebranky jako HORSE THE BAND a ENTER SHIKARI (TDEP, o kterých hovoří kolega v hlavní recenzi, tam neslyším ani trošku). K ENTER SHIKARI musím dodat, že EP THE TRUTH IS OUT THERE je po aranžérské stránce lepší než jakákoliv placka od těchto přeceňovaných Angličanů a baví mě mnohem více.

EP reflektuje současný trend montovat do tvrdých kytarovek dubstepové fragmenty, velmi solidním způsobem v sobě integruje živou kapelu a elektroniku, má navíc jednoho z nejlepších crossoverových vokalistů na domácí scéně, který se lehce a bezproblémově pohybuje jak ve vypjatém řvaní, tak v citlivých čistých vokálech, kterým v tomto případě nechybí ani čich na silné melodie. Po produkční stránce dotažené, zvukově i aranžérsky velmi slušné moderní elektro-metalcorové EP. Za mě jednoznačně palec nahoru. Pevně doufám, že plnohodnotné album, kterým by jednoznačně potvrdili své místo na domácí scéně na sebe nenechá dlouho čekat.
RIP | 6. ledna 2012