BLEEDING THROUGH - Bleeding Through

BLEEDING THROUGH - Bleeding Through

BLEEDING THROUGH - Bleeding Through

BLEEDING THROUGH - Bleeding Through

Pokérovaní divočáci jménem BLEEDING THROUGH fungují pod módní ochrannou známkou „metalcore“, ale stejně jako u mnoha dalších současných kapel, i v jejich případě jde o popisku zavádějící. Termín metalcore v dnešní době užívá každá druhá hlasitější kapela a je čím dál složitější si pod ním představit konkrétní hudbu. V případě BLEEDING THROUGH můžeme hovořit o zapojení velkého množství metalových zdrojů. Nebojí se zahrát ostrý „slayerácký“ thrash, ultra rychlé sypačky, přímočaré HC a příležitostně zabrousí i do oblasti melodického nu-metalu nebo na území symfonicko-blackových černokněžníků.

BLEEDING THROUGH

Bezejmenná novinka „Bleeding Through“ žádné velké nebo převratné změny ve směřování kapely nepřináší, ale přesto je album vydařené, proti předchozím nahrávkám více propracované a nabízí větší množství silných a zajímavých nápadů. Svoji roli možná sehrála i zajímavá akvizice na postu kytary, Dave Nassie hrál v punkových NO USE FOR A NAME, mihl se krátce v SUICIDAL TENDENCIES a možná je on ten důvod, proč BLEEDING THROUGH udělali krok sice nepatrný, ale za to správným směrem.

První polovině alba dominují ostřejší vysokorychlostní nářezy, ve kterých kapela zvolní jen sporadicky. Jako nejzajímavější se jeví kusy „Salvation Never Found“ nebo „Breathing In The Wrath“, ve kterých je vražedné tempo proložené zajímavým pomalejším motivem a skladby jsou tak pestřejší. V závěru alba dostává melodická tvář více prostoru a nekompromisní řezničina je hned lépe stravitelná. Členité skladby, jako jsou „Divide The Armies“, „Drag Me To The Ocean“ nebo závěrečná „Distortion, Devotion“ představují BLEEDING THROUGH v životní formě a slibují zajímavou budoucnost. Hlavní zásluhu na konečném úspěchu má zpěvák (a jediný zakládající člen) Brandan Schieppati. Na jeho zpěvu jsou roky praxe znát, je jistý v řevu i v čistém zpěvu a je cítit, že on je tahounem kapely. Velký vliv na výsledek mají i hojně využívané klávesy, které správně umocňují výraz kapely a přidávají hudbě black metalový odstín.

Odsoudit tuto kapelu s tím, že se jedná o moderní rychlokvašku, by bylo unáhlené a nepřesné, neboť aktuální nosič je šestý v pořadí a podobný styl drtí BLEEDING THROUGH víc než deset let. Svůj relativní úspěch vydřeli s tím, že nedostatek vlastní originality nahradili neustálým koncertováním, zápalem pro věc a na novince jsou odehrané roky a zkušenosti znát. Samozřejmě, lze těmto kalifornským drsňákům vytknout nedostatek vlastní osobitosti na úkor pospojování již vymyšleného, ale to bych neviděl, jako takový problém, vzhledem k razanci a přesvědčivosti, se kterou je toto album nahrané.

 7

Verdikt

Poctivá a nekompromisní metalová řežba, čerpající z velkého množství metalových stylů.

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
5,8 / 10

Další informace

Stopáž: 42:54

Produkce: Chris Harris
Studio: Planet Z Studios, Hadley, Massachusetts (USA)

www.bleedingthrough.com

Sestava

Skladby

  1. A Resurrection
  2. Anti-Hero
  3. Your Abandonment
  4. Fifteen Minutes
  5. Salvation Never Found
  6. Breathing In The Wrath
  7. This Time Nothing Is Sacred
  8. Divide The Armies
  9. Drag Me To The Ocean
  10. Light My Eyes

Diskografie

The Great Fire (2012)
Bleeding Through (2010)
Declaration (2008)
The Truth (2006)
Wolves Among The Sheep (DVD) (2005)
This Is Love, This Is Murderous (2003)
Portrait Of The Goddess (2002)
Dust To Ashes (2001)