TOMBS - Winter Hours

TOMBS - Winter Hours

TOMBS - Winter Hours

TOMBS - Winter Hours

Mike HillGitarista a spevák Mike Hill žije v New Yorku, ktorý z hĺbky duše nenávidí. Namiesto toho, aby sa presťahoval na Floridu a lovil aligátory, zostáva so svojimi sociálnymi fóbiami vo Veľkom jablku, trpí a svoje utrpenie pretavuje do fantastickej muziky. Dobre pre nás. Nepredstaviteľná úzkosť, bolesti duše a strach z celého sveta okolo seba. Hudba ako dokonalá katarzia. Najmä o tom je aktuálny, najambicióznejší projekt s názvom „Winter Hours“, ktorý Hill vydáva pod hlavičkou svojej kapely TOMBS. Ak si meno zvolili podľa známeho väzenia v New Yorku, naozaj sa nedalo vystihnúť lepšie všetko to, čo skrýva vo svojich útrobách ich pestrá a strhujúca hudba, natlakovaná ako hlukový bojler tesne pred výbuchom, pripravená ničiť všetko, čo jej príde do cesty.

Carson Daniel JamesKomplexnosť. Modernosť. Originalita. To všetko sú TOMBS na svojom novom počine. Trojica nesmierne talentovaných muzikantov dokázala zachytiť toľko rôznych zákutí tvrdej gitarovej muziky, až sa nepripravenému poslucháčovi môže zatočiť hlava. Je v tom veľa post-rocku a post-metalu, sludge a doom. Nechýba NYHC a punková energia. O New Yorku sa hovorí, že je to najeurópskejšie americké mesto. V prípade TOMBS sa môžete možno práve preto pripraviť na to najlepšie z nórskeho black metalu starej školy – za také šokujúce gitarové víchrice by sa nehanbili ani samotní prašivci DARKTHRONE. Všetko je to mixované a podávané neuveriteľne prirodzene, nenútene, plynulým a neskutočne chytľavým spôsobom. TOMBS sú pesničkári v najlepšom slova zmysle – „Winter Hours“ trvá ani nie 40 minút, hoci väčšina týchto motívov a nápadov by bola inými hudobníkmi rozpracovávaná a žmýkaná do posledného tónu aj na ploche trvajúcej vyše hodiny, ak nie viac.

Andrew HernandezTOMBS predstavujú všetko to, čím by chceli byť, a žiaľ nie sú, na svojom novom albume ISIS. Mike Hill, Carson Daniel James a Andrew Hernandez so svojou hudbou prinášajú najfajnovejší výhonok toho, čo v minulom tisícročí zasadili NEUROSIS. TOMBS musia byť úžasnou klubovou kapelou – pri počúvaní niektorých pasáží máte pred očami zúrivo mošujúci kotol - nie náhodou vždy boli pre pána Hilla jednou z najväčších inšpirácií legendárni BLACK FLAG. TOMBS sú himalájskou horou, v základnom tábore ktorej stanujú naše domáce jednotky LVMEN a EMOR. A idú si vykrútiť krky pri pohľade nahor. TOMBS sú dokonalým príkladom súčasnej tvrdej muziky. Posolstvom pre ďalšie generácie. Aj keď si Mike Hill myslí, že žiadne ďalšie generácie už nebudú... a vy mu to pri počúvaní „Winter Hours“ jednoducho veríte.

 

TOMBS

 20

Rudi

Verdikt

Hluk našej generácie. Zhudobnená bolesť duše a strach. O svet a zo sveta.

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
8 / 10
Čtenáři
7,4 / 10

Další informace

Stopáž: 37:07

www.myspace.com/tombsbklyn

Sestava

Skladby

  1. Gossamer
  2. Golden Eyes
  3. Beneath The Toxic Jungle
  4. Great Silence
  5. Story Of A Room
  6. Divide
  7. Merrimack
  8. Filled With Secrets
  9. Seven Stars Of The Angel Of Death
  10. Old Dominion

Diskografie

Path Of Totality (2011)
Winter Hours (2009)
Tombs (EP) (2008)

Jiné pohledy

8 / 10
Těžká a bezútěšná záležitost tihle TOMBS. Poslech "Winter Hours" nedoporučuji příliš citlivým povahám, neb je docela veliké riziko, že následky by mohly být trvalé. Ozvěny starých špinavců EYEHATEGOD anebo BUZZOV*EN v moderním a zajímavém zvukovém balení působí skutečně jako tvrdý direkt přímo do tváře, který vám po těžkém dni někdo milý uštědří jako ránu z milosti. Výborná záležitost!
Dalas | 10. dubna 2009