STIGMA - New York Blood

STIGMA - New York Blood

STIGMA - New York Blood

STIGMA - New York Blood

Keith Richards hardkorovej scény. Krstný otec NYHC. Doživotný a zaslúžený kandidát na prezidenta USA. Vincent Rigatoni Cappucchino alias Vinnie (či Vinny) Stigma, známy najmä ako gitarista AGNOSTIC FRONT, je fascinujúcou osobnosťou, ku ktorej dokážete sypať prívlastky z rukáva. Na minuloročnom Brutal Assaulte spolu s celou kapelou preskákal cez kaluže a blato, aby sa ako jedni z mála stretli so svojimi fanúšikmi aj na autogramiáde. Bezprostrední, vysmiati, príjemní. A o niekoľko hodín neskôr svojou muzikou s prehľadom valcovali všetko, čo im stálo v ceste.

STIGMAV časoch, keď HC kapely vedú preteky v zbrojení a v konečnom dôsledku sú tvrdší, ťažší a metalovejší ako metalisti (skúste si porovnať najnovšie nahrávky WALLS OF JERICHO a KREATOR) je príjemné počúvať niekoho, kto ide proti prúdu. Veteráni PRO-PAIN sa na aktuálnej doske vytiahli s chytľavými refrénmi, ktoré by im mohla závidieť nejedna pop star. Legendárny Stigma sa na svojej prvej sólovke parádnym spôsobom vrátil ku koreňom NYHC a nahral pod producentskou taktovkou Jameyho Jastu (HATEBREED) a Phila Caivana (ex-MONSTER MAGNET) fantastický album s neodolateľnou punkovou energiou.

STIGMAHneď od prvej, titulnej skladby ste nekompromisne vtiahnutí do deja, priamo do pulzujúceho života vo Veľkom jablku v strhujúcej textovej retrospektíve naprieč desaťročiami (Stigma je ročník 1955). Je to ako sedieť na povestných schodoch nad ulicou NYC, sledovať rušné dianie v talianskej štvrti a pritom počúvať fajnovú punkovú muziku. Alebo ako sedieť doma, napchávať sa špagetami a čumieť po stýkrát na „A Bronx Tale“ z De Nirom v hlavnej úlohe, vyberte si. Odsýpa to všetko krásne staromódnym spôsobom – Stigmov neodolateľný spev-nespev, podarené refrény, gangové hulákačky. Album je dokonalým spôsobom zovretý a kompaktný. Pobaví interesantný pokus o lovesong v podobe „Hole In My Heart“, najmä detinské zvolanie zlomeného milovníka dúfam, že ti raz niekto ublíži tak, ako si ty ublížila mne. Ešte dobre, že hneď v nasledujúcej „Trouble“ je späť starý dobrý skinhead a pouličný bitkár (dnes večer tu budú problémy).

„Blurry Nights“ a hlavne „15 Pints“ znejú ako pocta bostonským opilcom DROPKICK MURPHYS, záverečná nostalgická „We Are The Boys“ zase len podčiarkuje časté využitie akustických gitár v priebehu celej nahrávky. „New York Blood“ je album natrieskaný punk/HC hitovkami v old school štýle z polovice osemdesiatych rokov. Niekedy naozaj netreba byť originálny a moderný, aby ste boli jednoducho a jasne neodolateľný. Stačí „málo“ - charizma, osobnosť a atmosféra nahrávky. STIGMA to všetko majú a hlavne preto sú prekvapujúco najčastejšie prehrávanou doskou v diskotéke autora týchto riadkov v prvých dvoch mesiacoch roku 2009.

STIGMA

 22

Rudi

Verdikt

oldskúlmadafaka!

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,1 / 10

Další informace

Stopáž: 39:52

Produkce: Jamey Jasta & Phil Caivano

Sestava

Skladby

  1. NY Blood
  2. My Reflection
  3. Hard Livin
  4. Misery To Mile Stone
  5. Hole In My Heart
  6. Trouble
  7. Still Crucified
  8. Turning The Tide
  9. We´re Not Alone
  10. Blurry Nights
  11. 15 Pints
  12. We Are The Boys
  13. Youg Till I Die (bonus na európskej edícii)

Diskografie

New York Blood (2009)