VENOMOUS CONCEPT - Poisoned Apple

VENOMOUS CONCEPT - Poisoned Apple

VENOMOUS CONCEPT - Poisoned Apple

VENOMOUS CONCEPT - Poisoned Apple

Gitarista Buzz Osbourne (MELVINS), sa kvôli veľkému pracovnému vyťaženiu porúčal a Danny Lilker (BRUTAL TRUTH, EXIT-13, S.O.D.) prikvitol. Lilker sa samozrejme chopil basgitary a keďže by dva tieto nástroje boli pre kapelu zbytočným luxusom, musel Shane Embury (NAPALM DEATH) logicky prejsť ku gitare.

Tieto zmeny mali za následok aj iste nie veľmi prevratnVENOMOUS CONCEPTé, no počuteľné zmeny. Na aktuálnej novinke ubudlo kudrliniek, vyhráviek a melodických liniek, pribudlo grindového sypania, hardcorovej údernosti a punkovej naštvanosti a špinavosti. Aj napriek týmto faktom sa nejakých melodických záležitosti dočkáte, no akosi často a okato pripomínajúce tie z dielne Emburyho domácej formácie. Sedemnásť extrémne krátkych skladieb o celkovej dĺžke mierne presahujúcej polhodinku poriadne nakopne poslucháča zgrindovaným oldschoolovým punkom a hardcorom, siahajúcim pre inšpiráciu mimo iných aj k legendárnym BLACK FLAG. „Poisoned Apple“ je akousi jednoduchšou, no o to údernejšou verziou predchádzajúceho albumu, pričom mínusy a plusy sa navzájom dokonalo vyvažujú. Dalo sa ale čakať aj niečo iné, ak je polovička zostavy z NAPALM DEATH a druhá polovica z BRUTAL TRUTH? Je „Poisoned Apple“ slabší, alebo lepší ako debut? Ťažké otázky. V tomto prípade veľmi záleží od poslucháčových preferencií. Ak má záľubu v pravovernejšom grinde, cruste a punku, tak sa určite poteší a „otrávené jablko“ bude mať radšej. Ak ale ide o človeka ktorý ma rád „zauzlenejšie“ hudobné postupy, tak môže byť mierne sklamaný. I keď v prípade VENOMOUS CONCEPT hovoriť o oveľa zložitejších postupoch je dosť odvážne.

VENOMOUS CONCEPTPo zvukovej stránke ide v prípade „Poisoned Apple“ o riadne špinavú záležitosť, ale aj napriek tomu je každý nástroj a hlas výborne počuť, takže môžem len chváliť, výbornú producentskú prácu. Z nahrávky je priam cítiť dobrú náladu a uvoľnenosť, ktoré pramenia z toho, že tento projekt nie je žiadnym trendovým alebo módnym produktom, ale ide o skupinu, ktorej existencia robí zúčastneným radosť.

 1

Koscj

Verdikt

Punk, crust, grind a hardcore v podaní zvučných mien. Oproti minulosti jednoduchšie, no o to údernejšie.

Hodnocení

Autor
6,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
6,6 / 10

Další informace

Stopáž: 33:59

Produkce: VENOMOUS CONCEPT

www.myspace.com/venomousconcept

Sestava

Skladby

  1. Drop Dead
  2. Toxic Kiss
  3. Life
  4. Water Cooler
  5. P.R.I.
  6. Artist Friendly
  7. A Case Of The Mondays
  8. Every Mothers Son
  9. Workers Unite
  10. Half Full
  11. Check Out
  12. White Devil
  13. Hero
  14. Three
  15. Screwball
  16. Chaos
  17. Think?

Diskografie

Poisoned Apple (2008)
Retroactive Abortion (2004)