DEVIN TOWNSEND - Physicist

DEVIN TOWNSEND - Physicist

DEVIN TOWNSEND - Physicist

DEVIN TOWNSEND - Physicist

Někde mezi black metalem a Spice Girls může stát jen jediný člověk v galaxii. Dal metalu konce dvacátého století smysl a hromady nových impulzů, přičemž přišel o vlasy a psychické zdraví. Vystřídal spoustu kabátů, ale každý z nich identifikujete už po několika vteřinách… Devin Townsend, vizionář, blázen, Physicist...

Další z tváří kanadského cvoka, jedné z… hovno… největší metalové osobnosti konce druhého millenia. Vlastně už tu tvář znáte, je to pokračování té, kterou nosil v dobách hlomozivé hegemonie Strapping Young Lad. Mezitím zavedl život Devina ledaskam a on dobře ví, že zapomínat se nevyplácí. Minulost dýchá na Physicist lehce, pod nánosy bordelu slyšíte kouzelnou melodičnost Ocean Machine a úchylnou rozpustilost Infinity. Physicist je ale především monolit… Monolit hluku a technické brilance, jaká se rodí jen v Jeho hlavě. Nikdo jiný nedovede uspořádat zahuštěný chaos zvukového terorismu do tak dokonalého tvaru. Symfonie v kakofonii, harmonie v disharmonii. V třaskavém humbuku se lehce proplétají hitové refrény, poutavé popěvky a Gene Hogland, ultimátní vládce škopků, jede jako šílenec (kterým beztak je). Devinova invence je nespoutatelná a nezastavitelná, boří hráze lidského vnímání, povyšuje bordel na vyšší stupeň libozvučnosti a s ničím si nedělá sebemenší vrásky.

Physicist je výron nemilosrdného genia, který smete všechno důkladně nezajištěné, co blokuje průjezd. Tudy do budoucnosti, dámy a pánové!

 18

Marigold

Verdikt

Devin Townsend je nejen symbolem kvality, ale zároveň symbolem evolučních tendencí v současné tvrdé hudbě. Každé umění potřebuje blázny a vizionáře a tím bezesporu HevyDevy je... A stejně tak PHYSICIST je dílem bláznivým a vizionářským.

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,4 / 10

Další informace

Produkce: Devin Townsend

www.hevydevy.com

Sestava

Skladby

  1. Namaste
  2. Victim
  3. Material
  4. Kingdom
  5. Death
  6. Devoid
  7. The Complex
  8. Irish Maiden
  9. Jupiter
  10. Planet Rain

Diskografie

Epicloud (aka THE DEVIN TOWNSEND PROJECT) (2012)
Ghost 2 (aka THE DEVIN TOWNSEND PROJECT) (2011)
Ghost (aka THE DEVIN TOWNSEND PROJECT) (2011)
Deconstruction (aka THE DEVIN TOWNSEND PROJECT) (2011)
Addicted (aka THE DEVIN TOWNSEND PROJECT) (2009)
Ki (aka THE DEVIN TOWNSEND PROJECT) (2009)
Ziltoid The Omniscient (2007)
Synchestra (2006)
Accelerated Evolution (2003)
Terria (2001)
Physicist (2000)
Infinity (1999)
Ocean Machine: Biomech (1997)