DIE APOKALYPTISCHEN REITER - All You Need Is Love

DIE APOKALYPTISCHEN REITER - All You Need Is Love

DIE APOKALYPTISCHEN REITER - All You Need Is Love

DIE APOKALYPTISCHEN REITER - All You Need Is Love

Tisíc ďáblů, Německo to umí i černě!!! Pravlast speed metalové melodiky mě po velmi dlouhé době opět příjemně překvapuje na žírných lánech černozemě! Ačkoli, tu čerň berte s respektem – Die Apokalyptischen Reiter jsou poněkud složitějším případem. Jejich rify by stejně dobře pasovaly do hájenství melodických smrtonošů, ale snad jsou to klávesy, které mě obracejí k říším černých pánů.

Jak vidno, nelze tady mluvit o ničem závratně inovativním – Rytíři těží z nepřeberného pokladu děl již stvořených, ale přece dovedou leckteré zlato ještě více pozlatit. Jejich kompozice v sobě mají ducha neobyčejné melodické vytříbenosti, která ústí do juchavých kytarových vyhrávek, ale nezastaví se ani před prasopaly. Právě zde – v bažinách předusných – vyplouvá na povrch chiméra zvaná zvuk. Je nádherný, hutný a stoprocentně čitelný, což vám umožňuje plnými doušky vychutnávat nejen šlapavost meziher, ale zejména vybroušenost a preciznost extrému. Rytíři kdesi našli recept, kterak umíchat dokonalý lektvar z jedovatého blínu a vonodymné mateřídoušky, lektvar, který vás přidusí neskutečně chlévními výpary nelidské intenzity, aby vás vzápětí ukolébal v hebkém náručí kolébavé melodie a čistého zpěvu. Hledáte – li paralely, napadá mě Graveworm z alba When The Daylight is Gone... Právě ty ponuře melancholické kalávesové vyhrávky a kytarové tryzny mi mnohokráte tuhle německo – italskou grupu připomínali, jenže Die Apokalyptischen Reiter mají ke všemu mnohem avantgardnější přístup. Nebojí se experimentu a prudkých náladových skoků (varováním budiž booklet, na kterém říjí stádo ocelových ořů, přičemž v jeho útrobách svůdně rozevírá stehna latexová dívčina s výmluvným CLICK HERE FOR DETAILS na intimních místech), nebojí se ani výměně škatulí uprostřed kompozice – black, death, grind, heavy metal, co jen hrdlo ráčí. Celá tahle pestrobarevná patlanice je ale stmelena do unikátního hudebního guláše, který má převážně stále blackovou příchuť, avšak rozhodně nezapáchá ortodoxní zatuchlinou.

Nemám jedinou námitku – Rytíři zvládli svojí křížovou výpravu na jedničku a s obrovským přehledem. Jejich úchylná kolekce All You Need Is Love obsahuje pěkných pár důkazů o tom, že trocha odvázanosti a nezahleděnosti do rohatých ikonek pánů Pekel nikomu neublíží. Ba naopak!

 2

Marigold

Verdikt

Vtipné, chytlavé, nespoutané, nezaškatulkovatelné. Apokalyptický rytíř kombinuje metalové extrémy s jemnějšími polohami a na své křížové výpravě za slávou rozhodně nenudí... A to je podstatou téhle desky – nenudit se.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Kontakt: P.O. Box 1236, 99502 Apolda, Germany

www.reitermania.de

Sestava

Skladby

  1. Licked by the tongues of pride
  2. Unter der Asche
  3. Erhelle meine Seele
  4. Gone
  5. Regret
  6. Reitermania
  7. Hate
  8. Geopfert fuer den Sieg
  9. Rausch
  10. Die Schoenheit der Sklaverei

Diskografie

Der Rote Reiter (2017)
Tief.Tiefer (2CD) (2014)
The Greatest Of The Best (Best Of) (2011)
Moral & Wahnsinn (2011)
Licht (2008)
Der Weg (EP) (2008)
Tobsucht (DVD) (2008)
Riders On The Storm (2006)
Friede Sei Mit Dir (EP/DVD) (2006)
Samurai (2004)
Have A Nice Trip (2003)
All You Need Is Love (2000)
Allegro Barbaro (1999)
Dschinghis Khan (EP) (1998)
Soft & Stronger (1997)
Firestorm (demo) (1996)