DEAD INFECTION - The Lethal Collection

DEAD INFECTION - The Lethal Collection

DEAD INFECTION - The Lethal Collection

DEAD INFECTION - The Lethal Collection

Jako svůj 53. titul vypustila do světa naše přední firmička Obscene productions poctu jedné z legend grindového řádění. Samozřejmě, jedná se o polské veterány DEAD INFECTION. Počinu byl zvolen i vše vystihující název „The Lethal Collection“. A co se tedy ukrývá pod slupkou této hudební pochutiny?

Odpovědět si můžeme pomocí textu z jednoho našeho předního večerníčku o utrženém sluchátku „ ….to je pěkná směsice….“. V útrobách disku totiž najdeme vedle tří sedmipalcových splitek ( Poppy-seed Cake ­/split s C.S.S.O/ , No Pate, No Mind /split s našimi MALIGNANT TUMOUR/, Party´s Over /split s BLOOD/), mini disku „The Greatest Shits“ i kazetový záznam živého koncertu Dědků z velmi slavného turné Grind Over Europe 96´, kdy po boku krvelačných a nyní velmi populárních HAEMORRHAGE a C.S.S.O. dobývali starý kontinent.

DEAD INFECTIONKdyž jsem uvedl slovo „směsice“, myslel jsem i co se hudebního vyjádření skupiny týče. Na skladbách ze sedmipalcových nosičů si přijdou na své především příznivci starší, rané a velmi grindově naladěné tvorby polských chlapíků. Domnívám se, že právě těchto fanoušků je velmi mnoho a recenzovaný disk je tím pádem musím nesmírně potěšit, pokud již nevlastní vinily ve své sbírce. Často lze dnes na koncertech slyšet, že především v adolescenčním období byli DEAD INFECTION, ale i řada dalších - CARCASS, NAPALM DEATH - nejvěrnější svému žánru a nepouštěli se do žádného experimentování. Nelze něž konstatovat - každému dle jeho gusta.

Největším šokem bude pro všechny nezasvěcené hudební náplň skladeb z mini disku „The Greatest Shits“. Jedná se totiž jak o covery kultovních grindových spolků jako NAPALM DEATH - „Prison Without Walls“, CARCASS – „Pungent Excruciation“ či AGATHOCLES – „Clean The Scene“, tak třeba BEE GEES - „Stayin!‘ Alive“, kde je do originál písničky nadrceno grindové bubnování. K poslechu a tanci budou též zvát songy „Owce“ a „D.I“., které by se jistě velmi zamlouvaly posluchačům nelegálně uspořádané polní house party někde u Horní Dolní.

Posledních pět kousků zachycuje atmosféru výše blahořečeného turné. Je trošku škoda, že zde není zachyceno celé vystoupení DEAD INFECTION, ale pouze výběr z něj. Pokud je mi známo, live splitko vyšlo pouze na kazetě a nebylo by na škodu mít jej i na CD.

Sečteno a podtrženo. Ten, kdo nikdy DEAD INFECTION neposlouchal se do nich díky „The Lethal Collection“ těžko zamiluje (i když nic není nemožné) a kdo je skalní fanouš této bandy, má již určitě kotouček doma.

 5

Verdikt

Ten, kdo nikdy DEAD INFECTION neposlouchal, těžko se do nich poslechem „The Lethal Collection“ zamiluje (i když nic není nemožné) a kdo je skalní fanouš této bandy, ten již má určitě kotouček doma.

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 46:13

www.deadinfection.ht.st

Sestava

Skladby

  1. Poppy-Seed Cake
  2. Mysterious Wine
  3. Flying Shit In The Outer Space
  4. Gas From Ass
  5. After Accident (Part II)
  6. No Pate, No Mind
  7. He Makes Shit Who Makes Shit Last
  8. Death By The Master-Key
  9. We Are All Polish
  10. Where is General?
  11. Uncontrollable Flatulence
  12. From The Anatomical Deeps
  13. Life of A Surgeon
  14. Her Heart in Your Hands
  15. The Firing Ground
  16. Total Dismemberment of A Female CorpseThe Firing Ground
  17. Raping the Earth
  18. D.I.
  19. Clean The Scene
  20. Slithering Maceration of Ulcerous Facial Tissue
  21. Stayin' Alive
  22. Consequence
  23. Owce
  24. Prison Without Walls
  25. Pungent Excruciation
  26. Consequence Live
  27. Uncontrollable Flatulence Live
  28. Merry-Go-Round Live
  29. Fire In The Forest Live
  30. Tragedy At The Railway Station Live