ABORTION - The Gonzo Music

ABORTION - The Gonzo Music

ABORTION - The Gonzo Music

ABORTION - The Gonzo Music

U nitrianskych „potratov“ je všetko po starom. Neviem si vlastne ani predstaviť, čo by sa eventuálne mohlo zmeniť – ABORTION nie sú NAPALM DEATH (i keď obdiv k britským legendám Lepra a spol. nezakrývajú), ktorých bývalí i súčasní členovia sa rozliezli do desiatok projektov, pokrývajúcich snáď všetky žánre a štýly. Od Broadrickovho ambientného projektu FINAL až po Emburyho hosťovanie v ANAAL NATHRAKH.

ABORTIONNa „The Gonzo Music“ – s tentokrát mimoriadne vydareným a „správne“ nevkusným obalom v duchu názvu vydavateľa tohoto počinu – sa nachádza predvídateľne vysoký počet 22 trackov: Leprov v našich končinách ťažko zameniteľný vokál prekrikuje jednoduché, veselé a skočné grindové riffy s obligátnym punkovým feelingom (prirodzene najvýraznejším v coververzii „Mad Man“ od kultových D.R.I.) a len občasným pribrzdením, ktorým je poznamenaná najmä záverečná, valivá inštrumentálka „Hymns For All Slaves“. Presne tak, ako ste zvyknutí.

Tí, ktorí v old-school grinde hľadajú nekompromisný pohľad na svet okolo nás, sa môžu zamyslieť nad heslovitými, kritickými a ironickými textami v lámanej angličtine (nejde predsa o formu, ale o zdelenie, že?) a tí ostatní sa pobavia nad početnými úryvkami zo slovenského dabingu Gilliamovho úletu „Strach a hnus v Las Vegas“, ktoré v duchu tradície načatej na starších doskách ABORTION oddeľujú jednotlivé skladbičky.

To, že táto recenzia je takmer presnou kópiou článku o predchádzajúcom záseku leprovcov „Gonna Be Worse“ nie je náhoda – oba albumy sú nemenej podobné, svojou formou aj obsahom. Na záver však treba dodať, že predpoveď v názve predošlej dosky sa nevyplnila. Rozumná polhodinová stopáž je aj napriek istej monotónnosti znesiteľná a ak disponujete potrebnou dávkou nadhľadu, dokonca miestami pobaví.

 6

Thorn

Verdikt

Rozumná polhodinová stopáž je aj napriek istej monotónnosti znesiteľná a ak disponujete potrebnou dávkou nadhľadu, dokonca miestami pobaví.

Hodnocení

Autor
5,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 30:04

www.webpark.sk/abortion

Sestava

Skladby

  1. My Country
  2. Thanks For Enemies
  3. Everybody Gets What He Deserves
  4. Asimilation Or Die
  5. All Hands On Albion
  6. Anti-Team Player
  7. Natural Evolution
  8. My Empty Life
  9. Great Slavic Bullshit
  10. 13th Crusade
  11. Who Controls Gods?
  12. Temples For Gods... Refuges For People
  13. A Hero Died
  14. Burn Paris, Burn
  15. Who Cares (cover FILTHY CHRISTIANS)
  16. Unexpected Gifts From Heaven
  17. Search For God
  18. Don Quijote de la Punk
  19. Don't Say It Aloud
  20. Shopping Center King
  21. Mad Man (cover D.R.I.)
  22. Hymns For All Slaves

Diskografie

No Lives Matter (2020)
All You Need Is Hate (2017)
Konvert (2014)
The Gonzo Music (2006)
Gonna Be Worse (2004)
Have A Nice Day (2002)
The Truth Hurts (2000)
We Never Forget!! (2000)
Murdered Culture (1998)
Charity (1997)
Sense Of Humor (1996)
Godmaggots (1993)
Impurity... Perversity... Love?? (1992)