NOVINKY

ROLO TOMASSI, HOLY FAWN, HERIOT

ROLO TOMASSI jsme už pár koncertů dělali, dovezli jsme je na Brutal Assault i Basinfire. A budeme v tom pokračovat. Tahle jedinečná kapela z UK znějící jako pět spojených projektů v jeden, kde se potkává mathcore, dreampop a experimentální rock, za to stojí.

Angláni v čele s kouzelnou Evou Spence hrají něco mezi tvrdším moderním metálkem a éterickými rádiovými hity. Nejenže z nich jde pozitivní energie, ale šlape jim to skvěle i živě, což předvedli pokaždé, kdy jsme je viděli: před Faith No More, Gojirou, Architects, The Dillinger Escape Plan i na festivalech. Pokaždé se na jejich show oproštěnou póz a čehokoli tradičního těšíme s maximálním nadšením. Tentokrát centrem setlistu asi bude poslední deska „Where Myth Becomes Memory“, takže lze opět očekávat svěží mix jemného crossover progressive metalu.

A předkapely HOLY FAWN a HERIOT za pozornost také stojí.
HOLY FAWN jsou z Arizony. Nejčastěji se o nich mluví jako o shoegaze kapele, ale i pro ně jsou všechna zařazení těsná. Sami se jednoduše popisují jako "hlasité těžké hezké zvuky", které upřesníme sdělením, že mají hutný a vrstevnatý zvuk s měkkou, zasněnou atmosférou, jež často exploduje do otřásajících zvukových stěn, které se proměňují v atmosférické plochy. Krom shoe(black)gaze tu zní ambient, post-metal snad i post-hardcore, takže je jasné, že klidné, hluboké úseky tu kontrastují s metalovými výbuchy. My jsme si pro ně vytvořili definici post-core. Jedno ale platí, HOLY FAWN musíte vidět naživo!
HERIOT také vytváří neobvyklý heavy zvuk. Conjurer, God Mother, Godflesh… sludge, hardcore, industrial… ostří jako břitva, hrubí jako čerstvý beton, destrukční jako tornádo. HERIOT ihned upoutali pozornost časáků jako Kerrang!, Revolver ad., což mluví samo za sebe.

8. 2. 2023 – Praha, Underdogs’
Event: https://fb.me/e/1WmAnxjkC

Předprodej: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/511


ROLO TOMASSI
https://youtu.be/MA315mvXrCs

https://youtu.be/yL4VHwXI7_I

https://youtu.be/HhcF-3wBlEw

https://youtu.be/hM_4Ty_ZHaU

HOLY FAWN
https://youtu.be/4L5FpH0lRT0

https://youtu.be/zFwd2kIP4aE

https://youtu.be/yb7TEn8079I

HERIOT
https://youtu.be/TF-RzrTUILA

https://youtu.be/p57G5jJWtpA

https://youtu.be/D3up8tEO_LM

Vstupenky dále v sítích Ticketmaster a GoOut.

RIP

Zveřejněno: Pátek, 3. února 2023