NOVINKY

HOOVERPHONIC

Belgické hvězdy Hooverphonic nahrály za čtvrtstoletí existence jedenáct studiových alb, na nichž se prostřídala necelá desítka hudebníků. S nejnovějším Hidden Stories (2021) po třinácti letech obnovili svojí nejsilnější sestavu z roků 1997-2008, kterou představí 29. května i na Flédě v rámci turné s popisným názvem The Magnificent Three.

Parafráze na nahrávku The Magnificent Tree z roku 2020 oslavuje návrat zpěvačky Geike Arnaert. Deska ukrývá největší hity kapely jako Mad About You nebo Jackie Cane. Po boku stálých členů Alexe Calliera a Raymonda Geertse se staronová vokalistka po pauze poprvé představila v Rotterdamu. Při příležitosti reprezentace Belgie na posledním ročníku Eurovision Song Contest nečekaně nahradila mladou zpěvačku Luku Cruysberghs.

Během své obdivuhodně dlouhé kariéry se kapela vystupující nezřídka s celým orchestrem stala zvučným jménem na celosvětové hudební scéně. Z jejich životopisu ale vyčnívají také příspěvky do soundtracků slavných seriálů a filmů, Hooverphonic zazněli v detektivce Odložené případy, superhrdinské Umbrella Academy nebo dramatu Svůdná krása.

Zvuk uskupení zkušeně přelétajícího mezi množstvím žánrů jako by od debutu A New Stereophonic Sound Spectacular z roku 1997 nezestárl ani o den. Naléhavý a melancholický nádech orchestrálních smyčců, downtempa a sebevědomého vokálu je i dnes zárukou silného a velkolepého koncertního zážitku. „Je to jako kontrast mezi dobrem a zlem,“ říkají o svém vystupování Hooverphonic v rozhovoru pro Eurovision, kde také zmiňují svůj záměr pomocí image a setupem na stage uhranout publikum a naservírovat mu malý kousek magie ve světě nudné reality.

Hooverphonic slaví dvacet pět let znovu ve své nejsilnější sestavě
10. 5. 2022

www.hooverphonic.com

www.facebook.com/HooverphonicOff

RIP

Zveřejněno: Středa, 11. května 2022

Poslední novinky související s HOOVERPHONIC

HOOVERPHONIC - "Belgičtí Hooverphonic, kteří nedávno nadchli publikum na festivalu Love Planet Prague vystoupí v České republice v říjnu opět a to hned dvakrát. ... [Středa, 13. září 2006]


Vyhledat HOOVERPHONIC na webu Metalopolis