NOVINKY

EPILOG

"EPILOG vydávají singl a lyric video „Providence Asylum“
Úvodní kapitola knihy prozřetelnosti je otevřena. Powermetalová fúze nadějné české kapely a švédského divocha za mikrofonem odtajňuje první ochutnávku ze stejnojmenné desky. Svět se sice zbláznil, ale stále lze najít cestičky k opojným měchům metalové mízy díky kapelám jako EPILOG.

Album „Providence Asylum“ je třetí nahrávkou, na které mladoboleslavská formace brousí svůj melodický břit k dokonalému obrazu svému společně se zahraničním hlasem. Nepřehlédnutelný copatý vokalista Rob Lundgren, jenž současně působí ve španělské heavy/power formaci REVEAL, je tím pravým drahým kamením, které prozařuje pootevřená dvířka pokladnice EPILOG. „Spolupráce s Robem funguje na jedničku čili si v podstatě plním sny. Dobrá produkce a jeho skvělý vokál písničky posunují na další úroveň. Takže jsem momentálně jak dítě v cukrárně,“ tetelí se blahem kytarista Michal Zeman, který je pachatelem většiny hudebního materiálu, jež prorostl zbrusu nové album „Providence Asylum“.
EPILOG dlouhodobě čerpají ze starých klasiků žánru, a to jak v hudebním ranku, tak z lyrického hlediska. „Už jako čtenáře juniora mě uchvacovaly příběhy a svět H. P. Lovecrafta a několik skladeb na desce je inspirováno právě nimi. Jsou věci, které ve vás prostě zanechají otisk, který v hloubi vyčkává a v pravý čas vyplave na povrch,“ svěřuje se Zeman, který přiznává, že nesmrtelný autor, jenž inspiroval mnoho metalových kapel po celém světě, mu úspěšně kříží cestu dlouhodobě. Jeho odkaz tak obsahují i předchozí desky „Whispers in the Darkness“ (2017) a „Ancient Ritual“ (2019).
Nejnovější album „Providence Asylum“ vychází 24. září 2021 pod hlavičkou Smile Music Records. Titulní singl však můžete okusit již teď včetně spektakulárního lyric videa, díky kterému je EPILOG připraven otevřít svou náruč všem heavy/speed/power maniakům, a s ní i svůj fantazijní svět.

Klip: https://www.youtube.com/watch?v=h3jP1ojgur8

Seznam skladeb:
1. Providence Asylum
2. Elder Gods
3. Sanctuary
4. Horror Show
5. Into the Unknown
6. Forest and the City
7. Colour out of Space
8. Rising
9. Melancholy
10. Theater of Sins

Sestava:
Rob Lundgren – zpěv
Michal Zeman – kytara, klávesy
Radek Ciprys – baskytara
Karel Fejtl – sólová kytara
Martin Nohava – bicí

https://www.facebook.com/epilogrock

https://bandzone.cz/epilogue"

 

RIP

Zveřejněno: Středa, 15. září 2021