NOVINKY

Beseda u Bigbítu

BESEDA se spojila s kyjovskými Fakin Sessions a na léto připravuje plnohodnotný program


7. června 2021
Po zrušení loňské letní i zimní festivalové edice se pořadatelé Besedy u Bigbítu v Tasově u Veselí nad Moravou plně připravují na letošní ročník, který proběhne 6. a 7. srpna. Potvrzená je většina umělců přesunutých z loňského léta, včetně britských Snapped Ankles a belgických Flying Horseman. Ještě před ohlášením nových jmen v programu festivalu se pořadatelé Besedy spojili s organizátory kyjovských Fakin Session, kteří se snaží podporovat zajímavé projekty na české nezávislé scéně.

Za projektem Fakin sessions stojí tým lidí, které původně spojil festival FakinFakit! Nadšení hudebníci, promotéři, umělci a hudební fanoušci se nechali nadchnout nápadem Tomáše Sytaře, který chtěl dělat sessions jinak než všichni ostatní.
„Nejsme žádný fakin' covidový projekt, byť se to tak časově sešlo. Napadlo mě to asi před dvěma lety, kdy gradoval boom s live sessions. Znám ve svém okolí hromadu zajímavých, ale natolik okrajových kapel, kterým by těžko někdo dal příležitost natočit živák. Nejvíc nás baví kapely, které jdou na okraj žánrů,“ říká Tomáš Sytař. „S Besedou jsme se spojili, abychom většími jmény zhodnotili dosavadní seznam a dostali se dál. Zároveň je to pro nás jakási zpětná vazba od lidí, kterých si v oboru ceníme, že to snad neděláme úplně špatně,“ dodává.

Kyjovské sessions dávají prostor malým a opomíjeným kapelám na okraji žánrů, které by se k takové příležitosti dostaly jen stěží. Přirozeně tak vzniká kronika toho nejzajímavějšího z tuzemské hudební scény mimo hlavní proud. Kvalitní zvukový a obrazový záznam je zásadní, nejdůležitější je ale komunita a atmosféra.

„Mám radost ze všech aktivních lidí v regionu – muzikantů, pořadatelů i jiným způsobem v kultuře zapojených lidí. Napadlo nás spojit síly, tým Tomáše Sytaře podpořit a současně v rámci Fakin Sessions představit hudebníky blízké Besedě,“ říká ředitel tasovského festivalu Pavel Uretšlégr. Prvním, kdo se Fakin Sessions pod hlavičkou Besedy zúčastnil, byli 6. června brněnští Beps'n'Johnnies, příště to budou olomoučtí Lebanon.
12. díl Fakin Sessions s Beps'n'Johnnies: https://youtu.be/J1EOtQklDsw

Na léto chystá tým Fakin sessions dvouměsíční pauzu od streamů a naplno se vrhá do organizace třetího ročníku festivalu v kyjovských zkušebnách. Letos proběhne 24. července a vedle hudebního programu nabídne přednášky, projekce a představí místní umělce.

Osmadvacátá Beseda u Bigbítu v Tasově u Veselí nad Moravou proběhne 6. a 7. srpna. Na festivalu se třech scénách se představí více než čtyřicet vystupujících, další umělci vystoupí v rámci ostatních programových bloků. Kromě britských Snapped Ankles nebo belgických Flying Horseman jsou v programu například také Zvíře jménem Podzim, Zrní, Katarzia nebo Katarína Máliková. V tuto chvíli je Beseda z 80 % vyprodaná, další jména programu pořadatelé zveřejní ještě v průběhu června.


KONTAKT MÉDIA FAKIN SESSIONS: Alena Truschingerová, tel.: 733 644 494, alena.truschingerova@gmail.com
KONTAKT MÉDIA BESEDA U BIGBÍTU: Zdeněk Neusar, tel.: 604 480 710, zdenek@besedaubigbitu.cz

Předprodej na Besedu u Bigbítu probíhá v sítích GoOut: https://goout.net/cs/beseda-u-bigbitu-2021/szwkpfn/


AFTERMOVIE 2019: https://youtu.be/3v_IvOfDTyk

DALŠÍ INFO: https://besedaubigbitu.cz/

facebook.com/besedaubigbitu

UDÁLOST: https://www.facebook.com/events/383336215703916

 

RIP

Zveřejněno: Pondělí, 7. června 2021

Poslední novinky související s Beseda u Bigbítu

BESEDA U BIGBÍTU - "BESEDA zveřejnila první jména, sází na aktuální česko-slovenskou scénu a dvojici Scotch Rolex feat. ... [Čtvrtek, 27. ledna 2022]
Beseda u Bigbítu - "Divoké koncerty, ve kterých se mísí vlivy hardcoru, math-rocku, ale překvapivě také jazzu či klezmeru a dalších žánrů – takto se bez nadsázky dá mluvit o nekompromisním programu 28. ... [Čtvrtek, 17. června 2021]
Beseda u Bigbítu - Zimní edice Besedy u Bigbítu se ruší, pořadatelé festivalu se soustředí až na létoZimní edice festivalu Beseda u Bigbítu nebude. ... [Pátek, 30. října 2020]
Beseda u Bigbítu - Beseda u Bigbítu bude mít dvoudenní zimní edici, s Katarzií, Palmou... ... [Úterý, 8. září 2020]
BESEDA U BIGBÍTU - "Dobojováno: 28. ročník Besedy u Bigbítu se přesouvá na rok 2021 „Prohra se smířením je lepší než výhra s nepřátelstvím... ... [Pondělí, 25. května 2020]


Vyhledat Beseda u Bigbítu na webu Metalopolis