NOVINKY

ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019

19.-20. 7. 2019, Volyně – areál koupaliště

Zdravíme všechny fanoušky UG metalu!

Je nám ctí vám představit první várku kapel, které se v červenci 2019 objeví na 5. ročníku Enter The Eternal Fire Festu, pro který už se vžila zkratka ETEF. Stejně jako letos, i příští léto dáme prostor celkem 18 kapelám, z nichž první polovinu odtajníme právě dnes!

Filozofie festivalu je od počátku pevně zakotvena – jedná se o UG akci s příjemnou návštěvností (letos okolo 700 lidí v areálu kam se dá na krev namačkat cca 1500), kde vystupují kapely všech extrémních metalových žánrů, s mírným akcentem na black a death metal. Rozhodně od nás nečekejte žádné „core“, „post“, „nu-metal“ záležitosti, taktéž politika (čti pravo-levá debilita) a podobné nesmysly zůstávají stranou... ETEF je metal prověřený časem, ve své původní ryzí kráse! Ostatně posuďte sami:

Koho lze označit jako zakladatele dark metalu? Samozřejmě AETERNUS, norskou skupinu, která sousloví dark metal začala používat jako první a má na něj v uvozovkách patent. Roky se pohybuje na rozhraní death a black metalu, v životopise má i českou stopu u první oficiální nahrávky, kterou jim v roce 1995 vydalo tuzemské vydavatelství View Beyond. Od té doby ušla kapela dlouhou cestu, která ji v červenci 2019 zavede i do Volyně. Máme z této akvizice velkou radost a věříme, že na stejně vlně s námi budou i fanoušci temného kovu.

Podobně letitou kapelou jsou i ENTHRONED, kteří vznikli ve stejném roce jako AETERNUS, tedy v roce 1993. I tihle raraši už za sebou mají čtvrtstoletí existence, úctyhodných deset alb na kontě a nikdy nesešli z cesty lemované obrácenými kříži, lebkami a plameny. Černý kov v jejich provedení čpí peklem a věříme, že jejich spektakulární vystoupení plné mrazivých riffů a šíleně rychlých bicích uhrane všechny příznivce zlého black metalu. Těšíme se a těšte se i vy!

Naše náklonnost ke kapelám z Balkánu je všeobecně dobře známa, letos se nám opět podařilo přivábit do Volyně nejvýraznější srbskou blackovou skvadru THE STONE! Zase více než dvacet let na scéně, pořád ve formě, kterou pravidelně prokazují na koncertech napříč Evropou. Těšte se na parádní srbský nálet, a dokonce zdvojený. Ze stejné země přijedou i MURDER, kteří fičí v thrash/blackovém tempu a pohání je mlátička Honza Kapák (MASTER´S HAMMER, BOHEMYST, ex-AVENGER).

Ještě jižněji než Srbsko leží Malta. A z tohoto malého ostrova nám přijedou svou horkou krev ukázat taky dvě kapely. Dáváte-li přednost melodickému black metalu a ženským démonickým vokálům, jsou MARTYRIUM ideální volba. Bezesporu největší kapela maltské historie rozehraje působivé divadlo, to smrtonoši BOUND TO PREVAIL přivezou zběsilý death metal s načernalým odérem.

A jsme u tria domácích kapel…
DEBUSTROL aneb synonymum pro český thrash metal. Třicet let a ještě nějaký ten pátek k tomu už to drtí v rychlém tempu a neberou si servítky. My jsme na DEBUSTROL a podobných kapelách vyrostli a doufáme, že jejich set si užijí nejen „senioři“, ale i mladší ročníky. Totální thrashmetalový masakr!
YTIVARG je oživlá kapela kytaristy F.C. Ten po rozpadu ISACAARUM vykopal z hrobu někdejšího frontamana Miculu Parvu, doplnil sestavu mladší krví a opět se vrhl na „elektrický“ grind/black, ze kterého by měl radost i Nikola Tesla.
BOHEMYST… Snad už jste si zvykli. (úsměv) Je to prostě fakt, oheň AVENGER uhasl, aby z jeho popela vstali BOHEMYST. Bohemian darkmetalový ansámbl tvoří členové pořadatelského týmu, tudíž je na místě skromnost… (úsměv) Ale vězte, že do toho jako vždy dáme všechno, co umíme. Jako reference snad můžeme uvést kapely, ve kterých členové BOHEMYST fungují či fungovali: MASTER´S HAMMER, DARK ANGELS, DESIRE FOR SORROW, POTHEAD, BLACK RAIN...

AETERNUS (norwegian dark metal, Norsko)
ENTHRONED (black metal, Belgie)
THE STONE (black metal, Srbsko)
MURDER (black/thrash metal, Srbsko)
MARTYRIUM (melodic black metal, Malta)
BOUND TO PREVAIL (death metal, Malta)
DEBUSTROL (thrash metal, Česko)
YTIVARG (grind/black, Česko)
BOHEMYST (bohemian dark metal, Česko)
+ dalších devět kapel rozličných metalových žánrů

Souběžně s první várkou kapel také spouštíme předprodej vstupenek. Stejně jako minule, i tentokrát postupně uvolníme 4 limitované, cenově odstupňované edice. Lístky v rámci první várky lze pořídit za krásných 499 Kč – objednávky přijímáme na emailu info@etef.cz .

ETEF dramaturgicky navazuje na legendární Open Hell Festy (8 ročníků v letech 1998-2005) i Metalfesty Volyně (2 ročníky, 2010-2011), na předchozích čtyřech ročnících (2015-2018) se představila řada renomovaných formací nejen z České republiky, např. MASTER´S HAMMER, ROOT, HYPNOS, INFERNO, KRYPTOR, BRUTALLY DECEASED, LAHAR, AVENGER, TORTHARRY a další, ale i ze zahraničí, mj. IMPALED NAZARENE, ASSASSIN, DEMONICAL, FLESHCRAWL, LOUDBLAST, DER WEG EINER FREIHEIT, THE STONE...

Nespornou devizou festivalu je místo konání – překrásný areál prvorepublikové městské plovárny ve Volyni je natolik unikátní, že Ministerstvo kultury jej nedávno vyhlásilo kulturní památkou, jakožto jedinou svého druhu v republice.
(https://www.volyne.eu/koupaliste-kulturni-pamatka/d-2123)

Jelikož se jedná o hudební akci, zcela zásadní důraz klademe i na bezkonkurenční ozvučení akce – pro příští rok opět využijeme služeb osvědčené firmy Drábsound (masakr zaručen!!).

Na místě bude tradičně několik dister s metalovými nosiči, oblečením a dalšími artefakty. Chybět nebude pestrý výběr jídla i piva za bezkonkurenční ceny, bez front, bez žetonů, bez zbytečných omezení.

To je z našeho tábora prozatím vše, zachovejte nám přízeň a sledujte naše informační kanály pro aktuální informace.

METAL RULEZ!!

Váš ETEF Team

http://etef.cz/

https://www.facebook.com/events/283986225790941/

ETEF = (old school metal + přívětivé prostředí prvorepublikového koupaliště + rodinná přátelská atmosféra + levné občerstvení /pivo 25 Kč/ + stanování zdarma přímo v areálu + parkování zdarma max. pět minut pěšky) = zábava pro metalové tradicionalisty!

RIP

Zveřejněno: Čtvrtek, 13. prosince 2018

Poslední novinky související s ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019

ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019 - Zdravíme všechny fanoušky UG metalu! Je nám ctí vám představit kapely, ... [Neděle, 2. června 2019]
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019 - Máme tady další dvě kapely, tentokrát z melodičtějšího metalového spektra. ... [Středa, 20. března 2019]
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019 - "První limitovaná edice vstupenek za 499 Kč je nyní vyprodaná. ... [Úterý, 15. ledna 2019]


Vyhledat ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019 na webu Metalopolis