NOVINKY

BRUTAL ASSAULT 2018

DANZIG POPRVÉ NA BA! A TAKÉ SEPULTURA, GOBLIN NEBO AURA NOIR!

Glenn Danzig letos oslaví 30 let od založení svého solo projektu po svém působení v ikonách horror punku Misfits a v gothic hard rockové kapele Samhain a tato oslava bude mít podobu několika speciálních show z nichž jedna bude debutový koncert Danzig na Brutal Assaultu! Danziga bezpečně poznáte v první vteřině. S jeho přispěním došlo k formální fúzi horrorů a punku v rámci profilace Misfits v na pomezí 70. a 80. let a bylo to jeho vize gotického hard rocku v Samhain, která stvrdila dnes tak populární prolínání okultna a těžkých riffů. A potom přišel projekt Danzig, který spolu s hity jako Mother nebo Twist of Cain utvrdilo Glenna Danziga a jeho a vlčí vytí jako jednu ikon hard rocku s dalekosáhlým vlivem napříč styly.

Fenomén Sepultura se vrací na BA! Přes 30 let hraje Sepultura svůj mix death metalu, hardcoru, thrashe, punku a tribální jihoamerické hudby s neutuchající vášní. To, co započalo jako metalová bouře v brazilském Belo Horizonte v roce 1984, se rozrostlo na hurikán nezměrné síly, který od té doby brázdí celý svět. Novou živou vodu do kapely nalil příchod u nás zdomácnělého vokalisty Derricka Greena a i po všech těch letech je živá show Sepultury takovým přívalem energie, kterému nesahají o dekády mladší kapely ani po kotníky. Sepultura bude zároveň sloužit jako náhrada za Testament, kteří z lineupu čertužel vypadli.

Dalším spektakulárním přírůstkem do sestavy, na který jsme obzvláště hrdí, je italský projekt Goblin - Claudio Simonetti's@ – jedna z inkarnací legendárních Goblin. Jedna z nejvíce fascinujících progových kapel všech dob na sebe poprvé strhla pozornost světa spoluprací s neméně legendárním giallo filmařem Dariem Argentem na soundtracku k jeho filmu z roku 1975 Profondo Rosso. Tady Goblin užili zběsilých jazz-rockových motivů ala King Crimson a transformovali je do osobité podoby. Později na albech Roller, soundtracku k Dawn of the Dead George Romera popřípadě nesvatém kultu evropského prog rocku Suspiria dovedli svůj styl ambiciózně kombinující jazz, synťáky, prog rock a heavy metal v dokonalost a z GOBLIN se stala jedna z nejdůležitějších progresivních kapel vůbec.

AURA NOIR [official] byla zformována v roce 1993 duem Aggressor a Apollyon, aby vzdala holt velikánům podzemního osumdesátkového metalu jako Venom, Slayer nebo Kreator, nicméně postupem času za aktivní kolaborace s veličinami norské scény Aura Noir ukovala svůj black thrash odkaz a po právu se sama zařadila do parthenónu norského extrémního metalu.

Jasta – sólo projekt vokalisty Hatebreed a mistra motivačních textů Jameyho Jasty se vůbec poprvé představí na BA se svým mixem hard rocku a hardcoru, zatímco death metal přijedou zastoupit reprezentanti jeho tradičního pojetí a domácí klasikové Hypnos a mladá New Yorská kapela Uncured, která je svojí kombinací technického muzikantství, brutálních riffů a melodických meziher spíše na progresivní straně věci. Coffins z Japonského Tokya hrají prohnilý a doomem nasáklý death metal. Doom a death pod nánosy temnoty a zla kombinují tak mistrně, že se undergroundové duše můžou těšit na zcela zdrcující zážitek. Dalším zapadlým pokladem pochmurných žánrových amalgámů jsou ABYSMAL GRIEF , kteří vás svým gotickým doom metalem povedou stezkou zatracených do krypt mezi prachem zapadané rakve. Poslední dvě kapely tohoto dne jsou Harakiri for the sky se svou syntézou post-rockových textur a emotivní zuřivosti black metalu a rakouští Insanity Alert, kteří si čas zkracují sjížděním Alp na lyžích, pitím piva, hulením a crossover thrashem ve stylu S.O.D. nebo D.R.I.

Louis

Zveřejněno: Středa, 21. března 2018

Poslední novinky související s BRUTAL ASSAULT 2018

BRUTAL ASSAULT 2018 - program po jednotlivých dnech i časech je zveřejněn!více najdete zde:http://brutalassault. ... [Úterý, 24. července 2018]
BRUTAL ASSAULT 2018 - Vygenerujte si vlastní plakát a za odměnu se potkáme v backstagi letošního BA! ... [Středa, 4. července 2018]
BRUTAL ASSAULT 2018 - POSLEDNÍ UPDATE! Protože řádil šotek, máme pro vás několik kapel... ... [Středa, 20. června 2018]
BRUTAL ASSAULT 2018 - "Na začátek čertužel musíme uvést kapely, které již byly potvrzeny... ... [Pátek, 1. června 2018]
BRUTAL ASSAULT 2018 - Aktuální update sestavy není běžným výčtem kapel, jaké byste na metalovém festivalu očekávali. ... [Středa, 18. dubna 2018]


Vyhledat BRUTAL ASSAULT 2018 na webu Metalopolis