THE BOYS - Když jsou hrdinové svině

THE BOYS - Když jsou hrdinové svině

THE BOYS - Když jsou hrdinové svině

THE BOYS - Když jsou hrdinové svině

Jeden z nejoriginálnějších sešitových komiksů a jedna z nejlepších seriálových adaptací poslední doby. Byť se od komiksové předlohy v mnohém liší. Ale pojďme se na tento unikát podívat od počátku. THE BOYS je skupinka nesourodých figur, kteří bojují proti superhrdinům. Proč? Protože Superhrdinové jsou pěkný svině. A to tak moc, že DC po prvních šesti sešitech celý projekt zaříznul, protože superhrdiny vykresluje příliš negativně. Naštěstí se vydávání THE BOYS ujali Dynamite Entertainment a díky tomu máme již 72 papírových vydání.

 THE BOYS

Jak komiks, tak seriál vlastně vystavěl svět, který by zřejmě velmi odpovídal realitě, pokud by mezi námi superhrdinové opravdu žili. Svět, ve kterém jsou superhrdinové hlavně velký business. Ať už jde o atrakce, merchandise, filmy nebo jejich využití vládou a armádou. Svět prohnilých korporací, které za nimi stojí, starají se jim o sociální sítě, příběhy, reklamy. Hrdinové jsou superhvězdy, které zná každý. Neustále jsou na televizních obrazovkách a děti chtějí jejich akční figurky. Hlavní skupinou „áčkových supráků“ je Sedmička vlastněná firmou Vough. Nejlepší z nejlepších. Každý je zná. Každý s nimi chce být.

 THE BOYS

Děj začíná, když z bájné Sedmičky odchází Lamplighter a nahrazuje ho mladá naivní blondýnka, která si říká Starlight. Je šťastná, protože o místo v Sedmičce stálo nespočet dalších, ale ona jako jediná prošla konkurzem až do konce. Moc se těšila. Byla velkou fanynkou Sedmičky. A hned první den po ní jeden z členů žádá sexuální služby (v komiksu to je dokonce většina mužské části hrdinské skupiny). To už tušíte, že Sedmička rozhodně nemá nic společného s Justice League.

 THE BOYS

Na druhé straně celou story startuje příběh obyčejného kluka jménem Hughie Campbell, který pracuje v elektru. Když laškuje se svou holkou na ulici, zbydou mu v jednu chvíli v rukou jen její zkrvavené ruce. Zbytek jeho drahé rozptýlí v krvavých cárech nejrychlejší superhrdina světa, zvaný A-Train. Navíc nastřelený podivnou modrou drogou, která se ve světě superhrdinů točí.

 THE BOYS

Začíná story, ve které praskají mužské hlavy pod ženskými stehny a ti největší hrdinové jsou sadističtí psychopati s líbeznou tváří a dokonalou image. Ačkoliv se děj od komiksových sešitů v mnohém odlišuje, a to včetně hlavního vyústění první série, nemohu se dočkat pokračování. Konečně superhrdinský seriál zasazený do celkem reálných kulis dnešního světa. O každé postavě navíc chcete vědět víc. Postupně vyplouvají na povrch jejich motivace a nedá se říci, že by šustily papírem. Nikdo není jen černobílý. Postavy se tu spíše jen představují a doufám, že v dalších sériích se můžeme těšit na parádní zápletky, na které první série zadělává. Komiksový mainstream dostává s THE BOYS kopanec do koulí.

 THE BOYS

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Verdikt

Nejlepší superhrdinský seriál za několik posledních let.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

USA, 2019, 7 h 53 min (Minutáž: 55–66 min)


Tvůrci: Eric Kripke, Evan Goldberg, Seth Rogen
Režie: Stefan Schwartz, Dan Trachtenberg, Jennifer Phang, Daniel Attias, Philip Sgriccia, Frederick E.O. Toye, Matt Shakman, Eric Kripke
Předloha: Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)
Scénář: Eric Kripke, George Mastras, Craig Rosenberg, Anne Cofell Saunders, Rebecca Sonnenshine
Kamera: Jeff Cutter, Evans Brown, Jeremy Benning
Hudba: Christopher Lennertz
Hrají: Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Elisabeth Shue, Shaun Benson, Chace Crawford, Ann Cusack, Mike Donis, Brittany Drisdelle, Jimmy Fallon, Anton Gillis-Adelman, Alex Hassell, Alanna LeVierge, M.E. Lewis, Dominique McElligott, Colby Minifie, Nathan Mitchell, Erin Moriarty, Paulino Nunes, Simon Pegg, Antony Starr, Jessie T. Usher, Giancarlo Esposito, David Andrews, Ana Sani, Jordana Lajoie, Jay Yoo, Mishka Thébaud, Bill Turnbull, Laz Alonso, Malcolm Barrett, Christian Keyes, David Reale, Christian Bako, Brittany Allen, Biden Hall, Chad Allen, Shantel VanSanten, Wallace Langham, Jordan Andonov, Adam Waxman, Brittany Johnson, Grace Armas, Billy Zane, Karen Fukuhara, Brit Morgan, Nicola Correia-Damude, Jim Annan, John Williams, Nicole Maroon, Haley Joel Osment, Jackie Tohn, Anna Khaja, Da'Vinchi, Tara Reid, John Doman, Reid Janisse, Seth Rogen, Alvina August, Laila Robins, Farid Yazdani, Caitlyn Sponheimer, Brendan Beiser, Jim Beaver, David Webster, Tomer Kapon