TOTEM SKIN - Weltschmerz

TOTEM SKIN - Weltschmerz

TOTEM SKIN - Weltschmerz

TOTEM SKIN - Weltschmerz

No jo... Švédsko. Tam se podobná hudbě dělá prostě sama. Sama a skvěle. TOTEM SKIN jsem poprvé zaregistroval s jejich minulým albem „Still Waters Run Deep“. Líbilo se mi, jak pekelně tlačí na pilu. Jakou intenzitu si dokáží udržet. Jejich hudba to hnětá jako metal, je přímočará jako crust a současně temná jako ten nejapokalyptičtější hardcore. Přesně tento koncept předepisuje i jejich čerstvé album „Weltschmerz“.

TOTEM SKIN kombinují to nejlepší, co sever extrémní scéně dal, včetně rozpoznatelné stopy black metalu. Přesto to není kočkopes, ale sevřený celek, který prostě jen nelze jednoznačně onálepkovat. Snaha tvořit hudbu, která je melodická, atmosférická, ale současně i ve všech svých ohledech extrémní a špinavá, se tu setkává s úspěchem.

Tam, kde přesahy začínají odhalovat to, že mezi oblíbenci TOTEM SKIN jsou i zástupci sludgemetalových buldozerů, přichází monumentální rytmika, aby dvoušlapkou skladby akcelerovala do vyšších obrátek. To platí téměř bez výjimky v první polovině alba. Teprve druhá část a hlavně pak poslední devítiminutovka odhaluje i umírněnější polohu kapely. Nečekejte ale žádné uplakané cajdáky. Ačkoliv zpěv by se neztratil téměř v žádném screamu, instrumentální stroj je hrubozrnnou rezavou mašinou, která této kapele dodává hodně metalovou příchuť.

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Diskografie

Weltschmerz (2015)
Still Waters Run Deep (2013)
These Ghosts Are Haunting Our Halls (EP) (2013)
Totem Skin (2012)