LANIENA MENTIS - Shambles Of Mind / V.N.A:

LANIENA MENTIS - Shambles Of Mind / V.N.A:

LANIENA MENTIS - Shambles Of Mind / V.N.A:

LANIENA MENTIS - Shambles Of Mind / V.N.A:

LANIENA MENTISLANIENA MENTIS jsou zářným příkladem toho, jak to jde kupředu, když na sobě kapela zamaká! Není to tak dlouho, co se pokoušeli svůj matroš Shambles Of Mind vydat na CD a už je to tady. Oproti kazetové verzi, která obsahovala jen Shambles, je na tomhle CD i materiál V.N.A. v podobě tří nových songů, nahraných opět v Hostivaři, čili zvuk je super. Materiál Shambles... byl výborný a zde na CD vyznívá ještě lépe. Po úvodním intru z raketového sila se na vás tedy opět vyvalí pecky The Way To Draw Attention, Voices Form The Paradise, Promise Of Pain i super titulní věc. Kdo tento materiál nevlastnil na kazetě, měl by si ho tentokrát rozhodně sehnat na CD. Brutální deathmetal s určitou dávkou melodie a v neposlední řadě s notným instrumentálním zázemím vás rozhodně posadí na prdel i s oním ročním odstupem. LANIENA MENTIS umějí složit chytlavé a zapamatovatelné skladby s výraznými momenty, na které se skvěle paří.
Prostě kluci to umějí a Radimův chraplavý murmur, jehož prostřednictvím vysílá do světa své kvalitní texty, opravdu stojí za to. Něco z té valivosti, která je u LANIENY víc než znatelná, mi připomíná onen obrovitý hutný drive typický pro bohy BOLT THROWER a techničnost CARCASS. Není to přímo v muzice, ale ten pocit tam je v pozadí, já ho tedy sakra cítím! Shambles... je pořád velmi dobré a osobité dílko, jaké se u nás od začínající kapely už dlouho neobjevilo. Na druhou nahrávku je to bomba jako prase!
Navíc na tomhle CD tedy nově najdete matroš V.N.A., nahraný loni na podzim. Jedná se o intro a tři nové věci. Celkově je nový materiál rychlejší a propracovanější, techničtější. Ačkoli se stále drží linek klasického deathmetalu, je více nakloněný směrem k vodám, které okupují např. CRYTOPSY. I zvuk je čistší. První song Barbed Wire Dance vám opět dokáže, jak geniálně umějí LANIENA MENTIS skloubit melodiku s rychlostí a brutálním drivem. Navíc ten song má super text o transportech smrti a koncentračních táborech. Výborně napsané, i angličtina úplně v pohodě! Bomba! Podobně je tomu i s druhou věcí The Cry Of Prophets Of Future, ta je pro změnu taková vizionářská, o nukleární katastrofě. A poslední Dreams Of Mother‘s Love pojednává o snech a pocitech nechtěného a týraného dítěte.
Opět skvělá práce jak hudebně, tak lyricky. Nechápu a klaním se! LANIENA MENTIS mě úplně dostali! Navíc má CD skvěle zpracovaný obal, booklet plný plynových masek a obě části CD jsou graficky odlišené. Texty, fotky, kontakty, všechno tu je, takže taky výborná práce. Nevycházím z údivu! A jako třešnička na dortu obsahuje CD i CD-ROMovou stopu, na které najdete v příjemném prostředí fotky, kontakty a video z vystoupení na Nuclear Stormu v létě 2000 (songy z Shambles). Kromě toho je tu i jeden klip. Ten mne moc nevzal, je takový chaotický. Ale to je asi jediné malé minus tohoto díla! Prostě bomba a pro každého deathera nutnost!!! Dal bych klukům plný počet, ale protože vím, že mají ještě na víc, prozatím takhle...

 1

ŠotouŠ

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-

Další informace

Produkce: Zdeněk Šikýř a Michal Filippi
Studio: Studio Hostivař, Praha

Sestava

Skladby

  1. Intro
  2. The Way To Draw Attention
  3. Voices From The Paradise
  4. Crippled Souls
  5. Promise of Pain
  6. Battle II
  7. The Center of Epidemic
  8. Shambles of Mind - bonus

Diskografie

Shambles of Mind / V.N.A. (2000)
Shambles of Mind (demo) (2000)
Prohraná bitva (demo) (1997)