0N0 - Cloaked Climax Concealed

0N0 - Cloaked Climax Concealed

0N0 - Cloaked Climax Concealed

0N0 - Cloaked Climax Concealed

Po vyše dvoch rokoch od vydania úspešného albumu „Reconstruction And Synthesis“ sa bratislavskí 0N0 hlásia s novým materiálom. Síce kratším, „Cloaked Climax Concealed“ je dvojskladbové EP, ale tentokrát sa o vydanie nemusela postarať kapela samotná. 0N0 zaujali indických Transcending Obscurity Records, a ak to teraz kriví hubu s „pche, čo to taká India...“, tak si ju narovnaj do predpisového tvaru, u prudko rastúceho bombajského vydavateľstva v súčasnosti pôsobia aj pojmy ako FERAL, MASTER alebo ARALLU. Alebo českí ET MORIEMUR, aby sme boli bližšie k domovu. (I keď, MASTER sú už roky vlastne z Uherského Hradišťa, aj také príbehy píše život.)

0N0

Portfólio T. Obscurity tvorí hlavne death, black a doom metal a v tejto spoločnosti sú 0N0 skôr menej tradičným elementom, hoci ich hudba vychádza z death/doom metalu 90. rokov. Na predošlej nahrávke sa vyskytli aj občasné úlety do grind coru, na novinke nie sú, „C.C.C.“ je tempovo skôr uvoľnená, valivá a zľahka halucinujúca či v iných dimenziách sa vznášajúca záležitosť. EP sa nesie v duchu industriálne zafarbeného doom/death metalu s dominantným ťažkým hlbokým hrdelným revom, ktorému kontrujú éterické zbory. Hudobne sú obe skladby akýmsi rozhraním starých a novších čias, pretože pamätníci si určite spomenú na pojmy ako WINTER, MINDROT, MORGION a PITCH SHIFTER (na albume „Industrial“), teda na hudbu ponurú, valcujúcu, niekedy až apokalypticky vyznievajúcu.

Atmosféra tu hrá druhú hlavnú úlohu, melodika je až v zadnom pláne a ak sa aj vyskytne, nie je to rozhodne žiadny lúč nádeje či aspoň melancholické pohladenie. Najviac ak oživenie disharmonických tónov, pretavených do ťažkého kovového bahna. Alebo sa načrtnutá melódia preleje do postrockovej, postmetalovej nálady, odohrávajúcej sa akoby nad rinčaním gitár, naprogramovaných bicích a drsných vokálov tak trochu akoby mimo priestor a čas. Tentokrát budem hodnotiť bez bodovania, sú to len dve skladby, ale určite aspoň také kvalitné a zaujímavé ako tie na predošlom albume.

 Přidejte svůj názor

Martin Lukáč

Verdikt

Nová ochutnávka industriálnych atmosfér z dielne 0N0, limitovaná na stovku vinylových kópií.

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-

Další informace

Sestava

Skladby

  1. The Crown Unknown
  2. Hidden in the Trees (Sail This Wrecked Ship)

Diskografie

Cloaked Climax Concealed (EP) (2019)
Reconstruction And Synthesis (2016)
A Farewell To Conscious Shores (2014)
Plus Ultra (2012)
End / Upon The Throne Of Hell (2008)
Cyberjunk’s Not Dead (2007)