KINGUTS - Schizophrenic Universe

KINGUTS - Schizophrenic Universe

KINGUTS - Schizophrenic Universe

KINGUTS - Schizophrenic Universe

Začiatkom decembra albumovo debutovala ďalšia kolumbijská BDM apokalypsa. Bogotá, D.C. a Cundinamarca sú už prefláknuté lokality, stačí sa pozrieť, čo všetko majú v portfóliu basák Daniel Paz a bubeník John Piñeroz Muñoz. Zostavu KINGUTS dopĺňajú vokalista Haveen Castro a gitarista Brian Gonzalez, spolok funguje od roku 2014 a o rok nato vydal trojskladbové demo. Potom skladby z neho nahral znovu aj so šiestimi novými a album, zabalený do obalu s démonmi a chlapíkom v starostlivosti akýchsi vedcov, ktorí sotva chcú jeho dobro, to celé gore, je už vyše mesiaca medzi nami.

Pravdu povediac, nič nového na svete, „len“ zúrivá neľudská kolumbijská smrtiaca nálož, a aj tak to poteší. Dosť špecifickej domácej scéne rozhodne hanbu nerobí, skôr naopak, jej atribútov sa drží priam vzorovo. Skladby sú väčšinou náklepové tornáda typické pre tento kraj, s divokými, zlovestne znejúcimi gitarovými harmóniami, do ktorých je zabudovaný výlevkový alebo v hĺbke zavýjajúci vokál a nemilosrdné výprasky tu a tam preruší krátka sekaná alebo slamujúca pasáž.

Tunajší hráči nie sú žiadne drevá, aj keď sú ich skladby väčšinou podľa jednej osvedčenej šablóny, ale gitarovo je „Schizophrenic Universe“ slušne vypracovaný a celkovo ide o vzorovú nahrávku z oblasti najväčšieho deathmetalového extrému. Trochu tu počuť INTERNAL SUFFERING alebo staršiu tvorbu ANCIENT NECROPSY a niekedy sa KINGUTS pohybujú aj na hranici delírií od PUSTULATED alebo ANIMALS KILLING PEOPLE.

 Přidejte svůj názor

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace