FLUFF FEST 2016 - Když hardcoreový fest uzemní táborský popík (den nultý)

FLUFF FEST 2016 - Když hardcoreový fest uzemní táborský popík (den nultý)

FLUFF FEST 2016 - Když hardcoreový fest uzemní táborský popík (den nultý)

FLUFF FEST 2016 - Když hardcoreový fest uzemní táborský popík (den nultý)

Jsem opět na Rokycanském letišti, tráva je mokrá, zelená a kolem sebe slyším italštinu, francouzštinu, němčinu i ruštinu. Co se to děje? Přichází Fluff Fest. Lidé se pomalu scházejí a s mírným zpožděním ve stanu vykopává první kapela. Ukrajinci už mě mnohokrát překvapili v tom, jakou jakost jejich kapely v hardcoreovém ranku mají, a u ELEPHANT OPINIONS mohu opět jen tleskat. Důrazné screamo až na dřeň. Mohli bychom závidět, ale jsme na Fluffu a závist se zde nenosí. Při jejich setu mi Petr z Pure Heart Records šušká do ouška, že má novou kapelu a za chvilku otevírají Psy Tent stage. To, co neřekl, je, že k sobě přibral Marka z THEMA ELEVEN, a řve do mikrofonu tak, že to dělá v mozku fašírku. Zbytek je pomalý, ponurý, apokalyptický, snad jen basák by měl držet tuhle vlnu s kapelou a ne hrát nějaký vyfikundace. Jinak u FLIGHT 665! palec nahoru.

ELEPHANT OPINIONS

FLIGHT 665

Druhou kapelou ve stanu jsou THE SEEKER, jejich kytarista má proslov o šikanování ve škole s tím, že si zažil svoje, protože už na základce byl tlustej. V první řadě se díky tomu cejtím privilegovaně a tak si užívám chvíle, kdy nemusím zatahovat panděro. Jejich bordeloidní rychlej hardcore řádně zametá podlahu. Máme tu první kotel. Po nich tu máme LIFE IN VACUUM z Kanady. Parádní rozjezd, hardcore zasazený do rock’n’rollových kolejnic, basa hnětá s bicíma tak, jako málokde. Štve mě snad jen to, jak baskytarista „přehrává výraz“, ale hudba to bohatě vynahrazuje. Tady to kluci trefili do černého.

THE SEEKER

LIFE IN VACUUM

Oproti nim vypadají kluci z kapely SÝČEK hodně neškodně. Ale jsou to Budějice a ty musím podpořit. Psychedelické, repetetivní, lehce intelektuální. Jindy asi fajn, ale Kanaďani mě naladili na jinou notu. Notu, kterou uspokojují Italové STORM{O}. Zpěvák sice není zpěvák, ale spíš „mluvič“, ale to nevadí, to, co se děje kolem, je agresivní nálož, ve které explodoval hardcore, mathcore a scremo violence. To je přesně ono, chci krev a až se vybouřím, chci VEENU.

STORM{O}

Když před pár lety ohlásili VEENA konec, zamáčknul jsem slzu. A teď jsou tady zase. David mi před koncertem říká, že je rád, že si krom utahaných KALLE a NOD NOD může zahrát v nějakém „náletu“. A nálet to je. Minimálně emocionální. Čehokoliv se Verča a David dotknou, to září zlatem. Jestliže před dvěma roky mě rozsekali na Fluffu KALLE, tak letos VEENA. Slyšet to a zemřít. Po VEENĚ ještě mířím do hlavního stanu, kde svůj set dokončují LENTIC WATERS. Noecrust tu narazil do toho nejbrutálnějšího hardcoreového chaosu. Dokončovací kapela svoji úlohu splnila se ctí. Nultý den festivalu jak se patří.

VEENA

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Verdikt

Letiště, Rokycany - 21.-24. července 2016

Další informace