AXXIS - Eyes Of Darkness

AXXIS - Eyes Of Darkness

AXXIS - Eyes Of Darkness

AXXIS - Eyes Of Darkness

Ti už jiní nebudou. Někteří teď jásají, zbytek světa si jen útrpně povzdechne. Němečtí AXXIS se vskutku od svých počátků téměř nevyvíjejí. Samozřejmě, měli malá vybočení směrem k modernějšímu rocku (na desce "Matters Of Survival"), ale jinak se drží svého kopyta zuby nehty. Sklidili uznalé poklepání po rameni hnedle svým debutem, a zatímco my jsme postávali po náměstích a cinkali klíči, šli od úspěchu k úspěchu. Začátek jak z pohádky, že? No jak pro koho, skupina se od té doby snaží neustále vrátit do království úspěchu a ono to nějak ne a ne přijít. A upřímně myslím, že už ani nepřijde.

Důvodů je povícero, tak pěkně jeden po druhém. Již samotný zvuk nahrávky zůstal hluboko v osmdesátých letech, hlavně vedení kytarových laufů a klapek = živoucí kurz z historie. Ale na to jsou příznivci zvyklí a zřejmě to i vyžadují. Nevadí mi tolik, že hudba je šablonovitá a neuslyšíme nic, co by skupina již několikrát nesdělila v minulosti, mnohem horší je nepřítomnost opravdu silných melodií, což je pro skupinu na nich stavící hotová katastrofa. A přitom právě vlezlé refrény (například "C´est La Vie" z již zmiňované "Matters Of Survival" nezapomenu snad do smrti) byly vždy jejich nejsilnější zbraní. Zpěvák Bernhard Weiss (soukromě jsem si ho v mládí přejmenoval na Vyjícího šakala) dělá co může, aby vykřesal alespoň zdání melodična (úvodní "Eyes Of Darkness" třeba), ale nestačí to, nestačí. Paradoxně se tak největší hitovkou na desce stává bonusové zpracování písně "Shadowman" z předchozí řadovky v podobě koncertního videoklipu na CD-Rom stopě, což je zatraceně málo. Očekávanou záplavu hitů nahradilo jen slabounké plácnutí do vody. Škoda.

Přítomnost další počítačové záležitosti, a sice údajné AXXIS-hry "Rockmine", jsem nepochopil vůbec. S kapelou nemá nic společného, pokud nejste příznivci hraní her, stejně vás neosloví, no a pokud mezi pařany patříte, jen si zhnuseně odplivnete při představě pochybného ježdění v důlním vozíku, nabíjení a následného sestřelování kolemjdoucích-ležících, to vše v příšerně trhavé a neskutečně hnusné grafice, která byla možná moderní za krále Klacka.

P.S. Recenze je psána na limitovaný digipack. O kolik méně toho obsahuje klasická verze, netuším.

 Přidejte svůj názor

Darkmoor

Verdikt

Další hostina hitů se bohužel nekoná. Ono se toho vůbec moc nekoná. Chcete-li AXXIS v nejsilnější možné konstalaci, zkuste první čtyři řadovky, na nich je řečeno vše.

Hodnocení

Autor
5,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 54:50

Produkce: Bernhard Weiss a Harry Oellers
Studio: Sounworxx Studio

www.axxis.de

Sestava

Skladby

  1. Eyes Of Darkness
  2. Wonderland
  3. The Four Horsemen
  4. Brand New World
  5. When The Sun Goes Down
  6. Shadows of The Light
  7. Keep Flying
  8. Battlefield of Life
  9. One Million Faces
  10. At The Crack of Dawn
  11. Angel
  12. Larger Than Life
  13. Lost In Love (bonus track - musical edit)
  14. Shadow Man (video)
  15. Rockmine (hra)

Diskografie

ReDISCOver(ed) (2012)
Utopia (2009)
Doom Of Destiny (2007)
Best Of Axxis (Best Of) (2006)
Paradise In Flames (2006)
Time Machine (2004)
Eyes Of Darkness (2001)
Colection of Power (Fan EP) (2000)
Back To Kingdom (2000)
Voodoo Vibes (1997)
Matters of Survival (1995)
The Big Thrill (1993)
Access All Areas (Live) (1991)
Axxis II. (1990)
Kingdom Of The Night (1989)