CARPATHIAN FOREST - Strange Old Brew

CARPATHIAN FOREST - Strange Old Brew

CARPATHIAN FOREST - Strange Old Brew

CARPATHIAN FOREST - Strange Old Brew

Hej, krovy prastarých pivovarů, v jejichž kotlích bublá a vře prastarý černý mok, nepodlehly zuřivému vrtání avantgardních červotočů! Ještě stále vaří temní sládci severu svoje hymny zla a pekel, aniž by je děsivý tepot moderny přehlušoval. Ještě stále hvízdá v prastarých varnách pravá meluzína, ještě duní kopyta kozlů a klokotají skřetí chřtány. Staré časy neskončily…

Tož bať, ale že jsem se něco nabál, když řady konvertitů církve avantgardy podezřele narůstaly. Leč Strange Old Brew vás velice rychle vysvleče z obleků moderních, pošukaných jak móda svým ovcím velí a narve vaše napudrované faldičky hyperfuturistických inovátorů do zapáchajících koží a kroužkových košil old school. Blahořečen budiž Hvozd karpatský, jakož i jeho synové v ďáblu – Nattelfrost a Nordavind. Ani převažující trend urbanizace black metalu je nezviklal a nevyrval jejich ústům jazyk totální blasfémie. V roztodivné mluvě minulosti rozpoznáte mnohé – nezaměnitelnou black´n´ rollovou akademii vychlastánka Lemmyho, mrazivé požehnání Keltského mrazu, palčivý dotek prasatanášů Venom a, bratři a sestry, SEVER jako řemen.

Jinými slovy black toho nejhrubějšího zrna a několika ročníků. Pestrá zásobárna soudků s černým mokem totiž kvasí již od roku 1994, ale není se třeba obávati zkyslotin. Báječná sestava, báječný zvuk a báječná otevřenost dnešku – vždyť na kterém černém kotouči najdete tenor saxofon v rozmarném duetu s rozjebaným pianinem, aniž byste drhli kadeře, zda to není pancéřová pěst na oko?

Jak již po několikáté vyřčeno teď bude – Carpathian Forest namíchali šmakózní pivečko, které i přes svojí starou dobrou chuť uspokojí každého, kdo to rád černé…

 18

Marigold

Verdikt

Ten název říká vše podstatné... Tenhle žejdlík rekomandýruju všem, kterým nevadí lehce archaická pachuť hustého černého moku... A zároveň se rádi nechají překvapit trochou moderního odérku.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
6 / 10

Další informace

Skladby

  1. Intro - Damnation Chant
  2. Bloodcleansing
  3. Mask Of The Slave
  4. Martur / Sacrificulum
  5. Thanatology
  6. The Suicide Song
  7. House of the Whipchord
  8. Cloak of Midnight
  9. Return of the Freezing Winds
  10. Theme from Nekromantikk
  11. The Good Old EnemyTreatment
  12. He's Turning Blue (bonus track)

Diskografie

Defending the Throne of Evil (2003)
Strange Old Brew (2000)
Carpathian Forest (7 (2000)
Black Shining Leather (1998)
Through Chasm, Caves and Titan Woods (1995)
Bloodlust and Perversion (1992)