BLOODCUT - Remains Of The Deceased (EP)

BLOODCUT - Remains Of The Deceased (EP)

BLOODCUT - Remains Of The Deceased (EP)

BLOODCUT - Remains Of The Deceased (EP)

Ak máte nejaký podrobnejší prehľad o domácom extrémnom hudobnom podzemí, na meno Janek Lovás ste už iste narazili. Aktuálne hádam aj najaktívnejší člen martinskej scény si popri bahnení si v rôznych, prevažne grindovým smerom hodených bandách a projektoch, z ktorých je zrejme najplodnejší SWRAB, ale sľubne vyzeral aj deathmetalový TRAAK, povedal, že nebolo by od veci zahrať si trochu toho death metalu starej školy. Keďže ľudí na ozajstné hranie je na Slovensku skôr nedostatok, ujal sa gitary, vokálov, programovania bicích, a o basu sa na debutovej nahrávke postaral Slavek.

V decembri boli v štúdiu SPK Audio zvečnené skladby „Cemetery Party“, „Necromarch“, „Still Undead“ a „Back From The Dead“, ktoré sa do sveta dostávajú na profi CD-R, graficky spracovanom v duchu starých dobrých čias. Predná strana obalu obzvlášť pôsobí ako farebná verzia barbarských čiernobielych kresbičiek na kazetách z rokov 1988 – 1993 alebo tak nejako, opačná strana zase umocňuje záhrobnú textovú tematiku.

Hudobne sa ocitáme v dosť dávnej histórii death metalu, keďže nekompromisné priamočiare hrnutie, postavené na skôr jednoduchších, ale hrmotných a duniacich riffoch s hutným, mierne „zašpineným“ znením nás prenáša niekde do rokov spomenutých vyššie. Rýchle a razantné stredné tempá, ponuré, zlovestné harmónie, atmosféra krýpt a cintorínov, hmla, zombie a chlad. V postupoch BLOODCUT možno nájsť odkazy na najstaršie veci floridských DEATH či MASSACRE, ale prevažujú tu európske vplyvy. Troška BOLT THROWER, o čosi viac ožívajú spomienky na takmer zabudnutých DESECRATOR alebo IMPALER. A osobne tam počujem aj KRABATHOR z čias debutového albumu, zvlášť vokál miestami frázuje dosť podobne, hoci Janek je o dosť hlbšie než Chris. Celkovo slušná nahrávka na úvod „kariéry“, uvidíme, ako sa BLOODCUT predvedú nabudúce.

 Přidejte svůj názor

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
6,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 14:41

bandzone.cz/bloodcut

Diskografie

The Old Cemetery Storie (2017)
Remains Of The Deceased (2016)
Remains Of The Deceased (EP) (2015)