INHUMAN DEPRAVITY - Nocturnal Carnage By The Unholy Desecrator

INHUMAN DEPRAVITY - Nocturnal Carnage By The Unholy Desecrator

INHUMAN DEPRAVITY - Nocturnal Carnage By The Unholy Desecrator

INHUMAN DEPRAVITY - Nocturnal Carnage By The Unholy Desecrator

Moskovčan Dima, v podzemí zvaný Kojot, môže mať síce povesť chlapa, ktorý na festivaloch býva chodiacou/ležiacou reklamnou na vodku, ale jeho vydavateľstvo je uznávaným dúpäťom kadejakých hudobných krvákov, a pokiaľ ide napríklad o brutálny death metal, na poriadne úlovky má nos. Pomerne čerstvým príkladom z apríla tohto roku sú istanbulskí INHUMAN DEPRAVITY. Fungujú len od roku 2013, „Nocturnal Carnage By The Unholy Desecrator“ je zatiaľ ich vôbec jedinou nahrávkou, ale málokedy sa stretnete s takýmto rešpekt vzbudzujúcim vstupom na scénu.

Murat Sabuncu (gitary), Yunus (vokály, známy aj z DECAYING PURITY), Kaan Yilder (basgitara) a Eren Gürsoy (bicie) sú veľmi kvalitným novým zjavom na rozhodne pozoruhodnej a kvalitnej tureckej BDM scéne. Pripravili deväť kusov úderného, šťavnatého, temne znejúceho a priamočiareho, pritom zároveň technicky prepracovaného brutálneho kovu smrti prevažne v rýchlych, klepačkových, ale aj drviacich, ničivých stredných tempách. Gitarové postupy dosť odkazujú na americkú školu, v prvom rade na BROKEN HOPE a FLESHGRIND v tých najbesnejších momentoch, ale nejaký priestor sa nájde aj pre polámané riffy a ponuré harmónie.

Husté, hutné gitary a apokalypticky zvoniacu basu oživia aj divoké, tu a tam melodicky ladené sóla, a po vokálnej stránke sa Yunus skutočne vytiahol – hlboký, dôrazný growling, často frázujúci so zničujúcou „ptacekovskou“ kadenciou. Zvuk vydarený, nápady fakt solídne, kompaktná hudba drží pokope, osem bodov dávam preto, že je to debut a treba sa držať pri zemi, inak ale objav ako sa patrí.

 5

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 31:42

http://www.metal-archives.com/bands/Inhuman_Depravity/3540395603

https://www.facebook.com/Inhumandepravity