SLEEPSTREAM - They Flew In Censored Skies

SLEEPSTREAM - They Flew In Censored Skies

SLEEPSTREAM - They Flew In Censored Skies

SLEEPSTREAM - They Flew In Censored Skies

Housle, violoncello, kytary, bicí a basa v sestavě. Kdo hádá, že jde o další symfonický metal se mýlí, kdo tipuje instrumentální post-rock má pravdu. Co by asi neuhodl nikdo je však země, odkud SLEEPSTREAM pocházejí. Řecko totiž není úplně typickou zemí pro podobné kapely. Tahle vznikla v druhém největším městě Řecka Thessaloniki, které je navíc centrem oblasti, díky níž Řekové házejí klacky pod nohy Makedonii. Tento řecký kraj má totiž stejné jméno.

A jak vlastně řecký postrock zní? Dva smyčcové nástroje v sestavě dokáží kouzlit s tklivými plochami a vytvářet opravdu malebná, až soundtracková zákoutí. V tomto ohledu tu vše funguje na jedničku a ačkoliv nenaleznete nějaké extra silné melodické momenty, co by vás zvedaly ze židle, jako skvěle šlapající epický podkres SLEEPSTREAM fungují znamenitě.

Proč tedy u recenze není silnější hodnocení? Je tu jedna zásadní vada na kráse. Aranže elektrických kytar. Ty jsou většinou velmi nezvládnuté v bustrech. V přechodech z čistého zvuku na zkreslený ve mně vždy hrkne. V těchto momentech dokáží kytaristé vždy spolehlivě zbořit veškerou atmosféru, která se tu do té doby dlouhé minuty budovala. A to zdaleka nemluvím jen o zkresleném metalově toporném zvuku, který místy přechází do jedovatě znějících efektů, ale i o tupém riffování, které zní zhruba tak, jakoby se rozehrával někdo ze školní metalové kapely. I přes tento neduh se jedná o dějem nabytý materiál zajímavé instrumentální kapely a rozhodně stojí za pozornost.

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
5,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Diskografie

They Flew In Censored Skies (2014)
A Waltz With The Seventh Crane (2011)