MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY - Lamentations

MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY - Lamentations

MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY - Lamentations

MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY - Lamentations

A v zimě se musí kouřit zelený list… Bum. A jedem, postačí pár klasických riffů, trocha řevu, kilo trávy a máme desku natotata. Né né né, takhle ne. Jinak. Občas se prostě objeví kapelka, která i svou prvotinou v duchu grindcoru přece jenom docela překvapí. Nebudu tady tvrdit, že tihle maníci mne zaujali svým strašlivým názvem a že jejich grindcore je vypečenejší než rohlíčky pro císaře Rudolfa. Nemělo by to ani smysl.

MINCING FURY ...Partička vypálených Moraváků se prostě rozhodla vyplodit grindovou desku a povedlo se jim to do té míry, že jim to lanškrounský UG boss rovnou vydal. Jak je to možné, když se tolik jiných kapel plahočí za oficiálně vydaným nosičem dlouho, leč bezúspěšně? No, Mincing (sory, ale celé to psát fakt nehodlám…) prostě vhodně skloubili klasické grindové postupy s kvalitnější netucavou rytmikou a THC nadhledem. Že to dělá leckdo? Hm, možná, ale Mincing se to jaksi napoprvé povedlo o krapítek lépe, než je zvykem. Kombinací „skrímvokálu“ prasátka Topiho s „kňourvokálem“ selátka Reefa dosáhli kýžené vokální variability a ucházejícím chaoszvukem z Poličné si zajistili hlukovou kompaktnost.
Několik veselých až přiblblých inter v duchu Lividity/Ahumado apod. způsobilo autentičnost a rádobyvtipné oživení jinak nepříliš variabilních skladeb, skládaných na oblíbené téma „jedem a ať to hučí“. A ejhle – kristovanoho ono to funguje. Hoši rozumně usoudili, že než dát myšlenkový obsah svých pavýtvorů napospas pitvě vlezlých recenzentů, to dají raději do bookletu sbírku skupinových momentek a Topiho posterekčních fotoaktů. Ostatně pochybuji, že k těm svým vomitátům vůbec mají nějaké texty (snad kromě coveru Last Days Of Humanity). Z patnácti šlemovitých výpotků by mne ale opravdu zajímal ten příběh o zhuleném Fleginovi ve vlaku (song nr. 12). Snad mi to Reef někdy prozradí… No nic. Verdikt tedy zní - první deska funguje. Zůstává otázkou, nakolik se jim podaří udržet děťátko naživu, protože jak známo – opakovaný vtip není vtipem. Jestliže svou další deskou dokáží Mincing… úspěšně rozvinout nastoupenou cestu, jsem ochoten udělit jim titul princů moravského grindu. Králů ne, na to jsou ještě moc mladí. Pokud ale ne, budu nucen trvat na opakování ceremoniálu… ceremoniálu… ceremoniálu…

 Přidejte svůj názor

ŠotouŠ

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Skladby

  1. Silent Behind Noise (INTRO)
  2. Rather Deaf
  3. Pernicious
  4. Psycho
  5. Confinement
  6. Little Duck I.
  7. Sexual Spasm
  8. Pigsty
  9. Thick Head
  10. Give Milk To Child
  11. Born to Murder the World (LDOH)
  12. Nasty Flegin Smoke Ganja in a Smelly Toilet on Train from Vyskov and Young Guard Blasted Him ...
  13. Little Duck II
  14. Studio Song
  15. Lamentation