DRILLER - All Shall Burn

DRILLER - All Shall Burn

DRILLER - All Shall Burn

DRILLER - All Shall Burn

Obal má príjemnú atmosféru béčkových zombie hororov, nechýba tam ani posledné možné riešenie, čiže jadrový výbuch. Kde to sme, v mekke splatter metalu, čiže v Oregone? Nuž, nie celkom, DRILLER sú severania z poľského Gdanska. Fungujú od roku 2009 a „All Shall Burn“ je ich prvý dlhohrajúci album.

Wojtek Andrzejewski, vokál, basgitara, Marcin Andrzejewski, vokál, gitara (žeby nejakí „Slaughter Brothers“?) a Rafal Molocznik, bicie k tomu Oregonu zas až tak ďaleko nemajú. Nie len vďaka záľube v potácajúcich sa ohnitých mátohách. Hudobne to splatter metal je. O čo ide? Nuž, o osemdesiatkový thrash metal, mixnutý punkom, HC, grindom a ku koncu aj slušnou porciou death metalu. A celé je to riadny rock’n’roll.

DRILLER

Desiatka skladieb, kde záverečná „Screaming In The Rain“ je poctivo zmasakrovaným coverom hitu Gene Kellyho, je v prvom rade poctou thrash metalu osemdesiatych rokov. Inšpiráciou je hlavne Nemecko, spomenul som si tu napríklad aj na LIVING DEATH alebo NECRONOMICON. Klasické tempá občas oživujú grindové náklepy a vydarený štýlový zvuk je rozhodne z tohto tisícročia.

Počuteľne sa tu ctí odkaz MOTÖRHEAD a VENOM, vďaka ktorému DRILLER znejú občas trochu ako nemeckí staromilci BLIZZARD, a v punkovo/hardcoreových momentoch sa mi vybavujú napríklad LOUD PIPES, kapela, ktorá toho rozhodne mala vytvoriť viac. Rock’n’rollová rozdrapenosť je ako od metalových opilcov GEHENNAH, a ponuré death/thrashmetalové harmónie zase odkazujú na to, že v hororových víziách Poliakov nejde len o srandu, ale aj o tvrdosť.

Dá sa povedať, že tento materiál môže po prvých vypočutiach vyznievať akosi nevyrovnane, pretože niekde vystupuje do popredia tlačenie na pílu a príklon k extrémnejšiemu metalu, inde je to hlavne rockec a zábava, ale dá sa na to zvyknúť. V podstate má kapela obe (či vlastne koľko ich je) svoje tváre zvládnuté dobre. 

 Přidejte svůj názor

Martin Lukáč

Verdikt

„All Shall Burn“ celkom určite nie je žiadna bezpohlavná nuda.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 36:51

myspace.com/drillertheband

Diskografie

All Shall Burn (2013)
Hell Trucker (demo) (2010)