ARVEN - Black Is The Colour

ARVEN - Black Is The Colour

ARVEN - Black Is The Colour

ARVEN - Black Is The Colour

ARVEN nešlo ignorovat, alespoň ne příliš dlouho. Nakonec přeci jenom recenzent podlehl pohledu na šest mladých děvčat a jejich hudbu si poslechl. Dokonce si těch poslechů nadávkoval několik, aby snad něco nepřeslechl. Potěšen pohledem na fotografie na stránkách kapely a neuražen poslechem jejich hudby se rozhodl, že by o nich mohl napsat několik pozitivních vět.

Kapela zcela zjevně nastoupila cestu již vyšlapanou (s prominutím spíše prošlapanou do podoby hlubokého zákopu) kapelami jako NIGHTWISH či WITHIN TEMPTATION. Nejvíce se jejich hudba blíží rakouským EDENBRIDGE pro jejich tendenci hrát neoklasicistní metal. Slyšíme vliv Malmsteena a mnoho písní se netají inspirací u BLACKMORE´S NIGHT. K potěše uší recenzenta často zaznívají různé nástroje jako housle, piano, flétna a kytaristka občas zahraje pěkné „yngwienovské“ sólo.

S každým dalším poslechem však recenzent ze stupnice shazoval jeden bodík. Asi jako když se trhá kopretina. Z jednoho děvčete se po bližším prozkoumání fotografie vyklubal muž, což by ovšem vadilo nejméně (a na výsledné hodnocení to vliv nemělo). Vysoko postavený hlásek zpěvačky hraje až příliš často na líbivou a dojemnou notu. Další okvětní lístky padaly, když (ač by velmi rád) nedokázal najít něco nového, neslyšeného.

ARVEN

Postupem času dospěl k názoru, že postrádá nějaké zajímavé prvky. Melodie mají hezké, technicky jsou děvčata zručné hudebnice, po zvukové stránce mnoho nedostatků nenašel, jenže vše je jaksi nevýrazné, unylé. ARVEN si zajisté své fanoušky najdou, avšak nejvíce šancí mají u mladých posluchačů. Ti, co podobný styl hudby poslouchají již delší dobu, budou v tvorbě ARVEN těžko hledat něco, co by už neslyšeli mnohokrát.

A tak nakonec recenzent posmutněl. Na ARVEN se pěkně kouká, jejich hudba se příjemně poslouchá, ale nikterak nevyčnívá z průměru. Bohužel se recenzent musel řídit příkazem z vyšších míst a hodnotit pouze hudbu. A se zavázanýma očima nedokázal ohodnotit průměrnou nahrávku jinak než průměrně.

 8

Manatar

Hodnocení

Autor
5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 51:56

www.arvenmusic.com