FLOEX - Gone

FLOEX - Gone

FLOEX - Gone

FLOEX - Gone

Seznamovací večírek pod křídly zavedeného labelu? "Gone" lze však především považovat za velice příjemný datadisk k prozatím poslednímu albu Tomáše Dvořáka alias FLOEX-e. Zejména titulní skladba by se na něm vyjímala skvěle. Svým okouzlujícím hlasem ji navíc vyšperkovala nadějná umělkyně Sára Vondrášková vystupující pod pseudonymem NEVER SOL.

Zasmušilá a na většinu toho, čím se FLOEX prezentuje i stále méně tradiční záležitost. Písničková forma, kde hraje prim výrazný motiv v refrénu už tady v jeho podání několikrát, a taktéž zdařile, byla, ale stále lze hovořit hlavně o vítaném osvěžení povětšinou instrumentální elektronické hudby.

FLOEX

To potvrzují hned 2 verze kompozice s delším názvem "Saturnin Fire And Restless Ocean". Minimalismus a důsledná zvuková relaxace versus velkolepě pojatý "Hidden orchestra remix", ve kterém se opět otevírá scéna pro možná nejsilnější Dvořákovy tahy. Nenápadné, pozvolné entrée je vzápětí udušeno pod kopyty masivní elektroniky a beatů, nad nimiž ční lahodný zvuk klarinetu. Vše postupně ožívá do krásy a pestrosti, jako když se po miliony let vyvíjí život na planetě.

Dvojice přiložených videoklipů pak jen podrthuje zasloužené anganžmá u prestižního německého vydavatele a zároveň úroveň FLOEX-ovy tvorby ve všech ohledech dalece přesahující malý český rybníček. "Gone", ač na svého předchůdce jednoznačně navazuje, tak rozhodně není žádným vyprázdňováním šuplíků s těmi méně povedenými kousky.

 Přidejte svůj názor

Dalas

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-

Další informace