KILLSWITCH ENGAGE - Disarm The Descent

KILLSWITCH ENGAGE - Disarm The Descent

KILLSWITCH ENGAGE - Disarm The Descent

KILLSWITCH ENGAGE - Disarm The Descent

Priznám sa bez mučenia, v súvislosti s novým albumom tejto legendy z Massachusetts som bol skeptický skoro ako kolega Jánko Košč pred príchodom austrálskych PINK FLOYD do košickej Steel Arény.

Interný humor pravidelných návštevníkov nášho Oceľového mesta nechajme bokom, dôležité je, že KILLSWITCH ENGAGE akékoľvek váhanie dlhoročného fanúšika odpálili do vzduchu už po pár sekundách úvodnej skladby „Hell In Me“.

Ak vám pred štyrmi rokmi chýbali dvojkopáky, riffovačky, melodický death metal, brutalita – na novinke „Disarm The Descent” si prídete na svoje. Šéf kapely Adam Dutkiewitz spomínal v jednom z nových rozhovorov, ako v konečnom dôsledku neboli spokojní s príliš uhladenou, mäkkou produkciou predchádzajúcej nahrávky.

Jesse Leach

Producentské eso Brendan O´Brien vytrieskalo na doske „Killswitch Engage“ z kapely absolútne všetko, čo sa dalo v súvislosti s pekne klenutými, uhrančivými refrénmi – presne z tohto kapela vychádzala aj pri nahrávaní novinky, tu však nezabudla ani na prepotrebné korenie v podobe kvalitných gitarových riffov a nespútanej agresivity.

Jesse Leach má po desiatich rokoch od svojho odchodu z kapely akoby vymenené hrdlo. Spieva oveľa lepšie, hutnejšie, s prehľadom zvláda melodické pasáže, ryčí ako mladý bujak – len si vypočujte tú precítenú parádu v skladbe „You Don´t Bleed For Me“. Ak som aj mal obavy, že mi bude chýbať Howard Jones, veľmi rýchlo sa rozplynuli.

Rovnako tak predsudky, ktoré vyplývali z rozpačitého projektu TIMES OF GRACE. Prezentovali sa ním Adam a Jesse pred dvomi rokmi, v skratke by sa dal charakterizovať ako „Metalcore a jeho smrť v trinástich nudných dejstvách“.

Ak slúži úvodná brutalitka „Hell In Me“ ako spoľahlivé baranidlo do deja celej nahrávky, to najdôležitejšie sa deje v trojici skladieb „The New Awakening“, „In Due Time“ a „A Tribute To The Fallen“. Takto znejú KILLSWITCH ENGAGE v roku 2013, takto hrajú jedni z posledných mohykánov NWOAHM.

KILLSWITCH ENGAGE

Je tam všetko, čo sme na tejto kapele kedy mali radi – poctivo naštudované základy švédskeho melodického death metalu, hardcorová energia a výbušnosť, zmysel pre melodiku a krásne vystavané refrény, inštrumentálna zrelosť a vyspelosť.

Nie, žiadny návrat do čias „Alive Or Just Breathing“ sa samozrejme nekoná. KILLSWITCH ENGAGE skutočne pokračujú tam, kde prestali v roku 2009. Jesse Leach priniesol do ich radov prepotrebnú čerstvú energiu, nakopol kapelu do takej miery, že nenudí ani v momente, keď vystrihne zdanlivo zbytočný slaďáčik „Always“.

Ak boli KILLSWITCH ENGAGE pred týmto albumom v situácii „hop alebo trop“, treba uznať, že kritickú situáciu zvládli s veľkým prehľadom. Prinášajú jednu z najzaujímavejších nahrávok vo svojej kariére, ktorá dýcha na krk aj klenotom „Alive Or Just Breathing“ a „The End Of Heartache“.

 31

Rudi

Verdikt

Prinášajú jednu z najzaujímavejších nahrávok vo svojej kariére, ktorá dýcha na krk aj klenotom „Alive Or Just Breathing“ a „The End Of Heartache“

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,8 / 10

Další informace

Stopáž: 40:40

Produkce: Adam Dutkiewicz
Studio: Wicked Good Studios & Zing Studios

www.killswitchengage.com

Sestava

Skladby

  1. The Hell In Me
  2. Beyond The Flames
  3. The New Awakening
  4. In Due Time
  5. A Tribute To The Fallen
  6. Turning Point
  7. All We Have
  8. You Don´t Bleed For Me
  9. The Call
  10. No End In Sight
  11. Always
  12. Time Will Not Remain

Diskografie

Disarm The Descent (2013)
Killswitch Engage (2009)
As Daylight Dies (2006)
The End Of Heartache (2004)
Alive Or Just Breathing (2002)
Killswitch Engage (2000)