THE GHOST INSIDE - Get What You Give

THE GHOST INSIDE - Get What You Give

THE GHOST INSIDE - Get What You Give

THE GHOST INSIDE - Get What You Give

Ak by som mal ukázať prstom na jeden jediný album, ktorý pre mňa reprezentoval moderný hardcore v minulom roku, tak je to práve tretí štúdiový zárez na pažbe kalifornských sympaťákov THE GHOST INSIDE.

This is what I know about sacrifice:
Meet me at the crossroads. Let´s go.

Už v momente rezkého odpichu úvodnej skladby "This Is What I Know About Sacrifice" viete, že sa deje niečo výnimočné. THE GHOST INSIDE dokázali fanúšikov presvedčiť už svojimi prvými dvomi nahrávkami, ale toto je niečo viac, niečo unikátne.

Kým debut prinášal ťažkotonážny hardcore, ktorý drzo odsúval z ringu aj takých bitkárov ako BURY YOUR DEAD, SHAI HULUD alebo THROWDOWN, druhý album "Returners" sa niesol v znamení melodického, viac punkového zľahčovania dusnej boxerskej atmosféry.

Novinka ako keby v sebe miesila oba tieto príťažlivé elementy a pridávala navyše niečo, čo napríklad takí nedávno recenzovaní OBEY THE BRAVE nemajú – silné skladby.

No home, no bed.
Nowhere to hang my head.

Či už sú to takéto jednoduché, úderné slogany vyšperkované v dokonalých gangových hulákačkách, alebo nemenej silné melodické refrény odspievané viachlasnými čistými vokálmi (parádna singlovka "Engine 45"), THE GHOST INSIDE na svojom novom albume víťazia na celej čiare schopnosťou napísať chytľavé, naliehavé pesničky, ktoré lezú rovno pod kožu.

THE GHOST INSIDE

Ďalším nespochybniteľným faktorom vedúcim k výrazného úspechu je dokonalá produkcia, ktorou sa môže tento album pýšiť. Jeremy McKinnon, spevák kapely A DAY TO REMEMBER, je šikovný chlapík, ktorého meno by sme si mali zapamätať. Dokázal na jednej nahrávke v doslova luxusnej podobe vykúzliť všetko to, čím nám v súčasnosti robí radosť hardcorová muzika.

Vkusná miera všetkých beatdownov, brejkov, melodických pasáží, koketovania s elektronikou a najmä výborne zvládnutý moderný zvuk gitár – na albume "Get What You Give" jednoducho nenájdete chybu ani po formálnej stránke.

Dôležitou, pri hardcorových kapelách zvlášť, skutočnosťou sú nepopierateľné koncertné kvality, ktorými páni z THE GHOST INSIDE disponujú. Charizmatický Jonathan Vigil a partia okolo neho neberú ohľad na to, či sa momentálne nachádzajú v bratislavskom klube U Očka pred päťdesiatkou divákov, alebo rozpaľujú dobiela viedenský Gasometer pre dve tisícky fanúšikov austrálskych miláčikov PARKWAY DRIVE. Za každých okolností idú naplno, ich koncerty sú naozaj veľkým zážitkom.

Najneskôr do nového albumu od HATEBREED jednoznačná voľba pri hľadaní moderného hardcoru s kvalitným metalovým zvukom.

Now listen up, I´m here to set the story straight.
So meet me at the crossroads. Let´s go.

 12

Rudi

Verdikt

Najlepšie hácéčko roku 2012.

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
6 / 10
Čtenáři
7,2 / 10

Další informace

Stopáž: 37:15

Produkce: Jeremy Mckinnon
Studio: The Wade Studios, Ocala, Florida

www.theghostinside.com

Sestava

Skladby

  1. This Is What I Know About Sacrifice
  2. Outlive
  3. Engine 45
  4. Slipping Away
  5. The Great Unknown
  6. Dark Horse
  7. White Light
  8. Thirty Three
  9. Face Value
  10. Deceiver
  11. Test The Limits

Diskografie

Get What You Give (2012)
Returners (2010)
Fury And The Fallen Ones (2008)

Jiné pohledy

6 / 10
Průměrné hácéčko roku 2012.

RIP | 21. ledna 2013